Prokurorai pradėjo tyrimą dėl Vilniaus mokinių dalyvavimo Rusijos stovyklose

  • Teksto dydis:

Generalinė prokuratūra pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl galimo padėjimo kitai valstybei veikti prieš Lietuvos Respubliką.

Kaip trečiadienį pranešė prokuratūra, tyrimo metu bus siekiama išsiaiškinti Vilniaus miesto tautinių mažumų mokyklos moksleivių dalyvavimo Rusijoje rengiamose sukarintose stovyklose „Sojuz“ aplinkybes.

Tyrimas pradėtas susipažinus su viešojoje erdvėje skelbta informacija, išnagrinėjus Seimo nario Manto Adomėno prašymą, įvertinus jame pateiktus faktus ir gavus papildomus duomenis.

Ikiteisminį tyrimą atlieka Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorai.

Naujienų portalas 15min.lt paskelbė, kad Vilniaus Sofijos Kovalevskajos vidurinės mokyklos ir Vasilijaus Kačalovo gimnazijos moksleiviai nuolat vežami į sukarintas stovyklas Rusijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kęstas Br.

Kęstas Br. portretas
Tai ar buvo Rusijos povandeninis laivas prie Švedijos krantų? Greičiausiai ne. Dauguma švedų netiki šia pasaka. Dauguma švedų labiau bijo Ebolos, negu Rusijos atakos. Na o Lietuvoje? Kas tai būtų Ebola? Kiaulių gripas? Vaistų gamintojų išmislas? Delfis ir kiti bulvariniai leidinukai pilni isterijos dėl švediškos pasakos apie šnipus po vandeniu. Premjeras Butkevičius, nepaisydamas prostatos problemų, pasiryžęs pats nerti į šaltas Baltijos bangas, kad krūtine uždengti išsinuomuotą bevertį brangių suskystintų dujų laivą (grėsmingai vadinamą SGD terminalu, nors dėl brangumo turėtų vadintis Lietuvos verslo terminatoriumi) nuo tariamų Rusijos povandeninių laivų. Prezidentė Grybauskaitė stovi visai netoli nuo pono Butkevičiaus (juk reitingai kaime nuo to priklauso), tik neranda maudymosi kostiumėlio, kuris efektingai parodytų figūros privalumus, todėl apie nardymą negali būti ir kalbos. Atvarykite vokiečių tankus. Daugiau apie tai - guglinant žodžius: mokslas-studijos-ekonomika

prabudo

prabudo portretas
jei ne straipsnio pasirodymas tai taip viskas ir liktu
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių