R. Šimašius derybose dėl koalicijos nežada nusileisti tik dėl programos

Vilniaus miesto meru perrinktas Remigijus Šimašius sako, kad derybose dėl būsimos valdančiosios koalicijos nenusileis dėl nacionalinio stadiono ir kitų projektų, tačiau žada lankstumą dėl postų.

Per spaudos konferenciją pirmadienį R. Šimašius dėstė, jog svarbiausi būsimų darbų akcentai –  švietimas, gyvenamieji rajonai, judėjimas Vilniaus mieste.

„Be abejo, yra ir didieji Vilniaus projektai: daugiafunkcis kompleksas ir nacionalinė koncertų salė ant Tauro kalno, ir bendras vertybinis pamatas, kad Vilnius turi išlikti pagarbus vilniečiui, tikrai laisvės miestas, laisvės tvirtovė. Tai yra šeši dalykai, kurie turės būti neišvengiamai, kurie turės būti būtinai ir kur nusileisti neketinu“, – per spaudos konferenciją sakė R. Šimašius.

Jis dar kartą patikino norėsiantis išlaikyti Povilą Poderskį administracijos direktoriaus poste, sakydamas, kad šioje pozicijoje būtinas „patikimas, kūrybingas ir darbštus žmogus“.

Kalbėdamas apie būsimus postus koalicijos partneriams, jis tvirtino taip pat matantis „didelį norą turėti pozicijų“. Anot R. Šimašiaus, šių norų tenkinimas priklausys nuo to, ar koalicija bus „platesnė, ar siauresnė“. Derybas jis žada pradėti nuo antradienio, tačiau nesitiki jų baigti labai greitai.

„Iki balandžio vidurio dar turime laiko, tai tikrai tikiuosi, kad per artimiausias keletą savaičių mes tai susidėliosime“, – kalbėjo R. Šimašius.

Mero teigimu, naujoji koalicija turės tęsti pradėtus pokyčius skaidrinant miesto įmonių valdymą, atveriant duomenis.

R. Šimašius tvirtino matantis visų į tarybą patekusių politinių jėgų norą šnekėtis ir žada dėl valdančiosios koalicijos kalbėti su visais, išskyrus Artūro Zuoko sąrašą.

Mero nuomone, jo pergalę iš dalies padėjo užtikrinti ir gausus palaikymas socialiniuose, jo šalininkų kritika Artūrui Zuoku primenant jo teistumo istorijos aplinkybes. Jis taip pat sakė esąs visiškai ramus dėl savo viešai išsakytų teiginių apie galimus A. Zuoko imtus kyšius, nes apie tai, anot jo, kalbama prokuratūros pateiktoje medžiagoje. Į tai reaguodamas A. Zuokas kreipėsi į prokurorus dėl šmeižto.

R. Šimašius sako pasveikinęs iš Liberalų sąjūdžio pasitraukusius perrinktus merus – Klaipėdos savivaldybės vadovą Vytautą Grubliauską, Varėnos merą Algį Kašėtą ir žada ateityje su jais kalbėtis dėl dalyvavimo steigiant naują liberalią partiją. Jis sako, jog džiaugiasi ir Liberalų sąjūdžio atstovų pergalėmis: Trakų merės Editos Rudelienės, Tauragės mero Dovydo Kaminsko.

Politikas pripažino, kad pirmąją kadenciją būta ir nesėkmių. Kaip didžiausias klaidas jis nurodė vėlavusius vaikų darželių, Lazdynų baseino projektus. Taip pat, jo manymu, reikėjo detaliau apsibrėžti svarbiausius darbus.

„Tai priimu kaip tam tikrą pamoką šį kartą. Dėl to mano tikslas, kad tikslai ir konkretūs darbai, priemonės tikslams pasiekti koalicijoje būtų aprašytos kiek įmanoma detaliau“, – teigė jis.

Kalbėdamas apie nacionalinį stadioną, R. Šimašius tikisi vaisingų diskusijų su Vyriausybe ir yra įsitikinęs, kad stadionas ant Šeškinės kalno bus pastatytas. Galimų koalicijos partnerių konservatorių skepsį dėl stadiono jis vertino tik kaip buvusio kandidato į merus Dainiaus Kreivio rinkimų poziciją ir tikisi konservatorių palaikymo šiam projektui.

Jis tikisi Vyriausybės palaikymo perkeliant Vilniaus autobusų stotį arčiau geležinkelio stoties, atnaujinti stoties rajono teritoriją.

2015-aisiais pirmąkart vykusiuose tiesioginiuose merų rinkimuose R. Šimašius dalyvavo su Liberalų sąjūdžiu. Antrajame ture, kaip ir šįkart, jis laimėjo prieš tuometinį A. Zuoką, užsitikrindamas iš viso 16 mandatų taryboje. Šįkart rinkimuose jis dalyvavo su rinkimų komitetu „Už Vilnių, kuriuo didžiuojamės!“, su meru komitetas taryboje turės 18 mandatų iš 51.

A. Zuokas džiaugiasi didesne frakcija, dirbs opozicijoje

Vilniaus mero rinkimus Remigijui Šimašiui pralaimėjęs Artūras Zuokas džiaugiasi, kad turės didesnę frakciją sostinės savivaldybės taryboje, ir žada dirbti opozicijoje.

Savivaldos rinkimuose prieš ketverius metus A. Zuoko sąrašas gavo šešis mandatus 51 vietos taryboje, šiemet jis iškovojo dešimt mandatų.

„Nors ir nelaimėjome merų rinkimų, bendrai rezultatai yra neblogi“, – BNS pirmadienį sakė A. Zuokas.

„Tikslai buvo didesni, bet yra, kaip yra, rinkėjai pasirinko kitaip, nors, manau, turėjome gerą rinkimų kampaniją“, – teigė jis.

Politikas tvirtino, kad toliau dirbs opozicijoje.

„Būsime opozicijoje ir sieksime tiek, kiek leis mūsų galimybės įgyvendinti tuos pasiūlymus, kuriuos rinkimų kampanijos metu žadėjome žmonėms“, – kalbėjo Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) lyderis.

A. Zuokas patvirtino, kad į tarybą išrinkta jo žmona Agnė neatsisakys mandato, nors iš pradžių svarstė dalyvauti gegužę vyksiančiuose Europos Parlamento rinkimuose.

Vilniaus mero rinkimų antrajame ture R. Šimašius surinko kiek daugiau nei 60 proc. balsų, A. Zuokas gavo 38,5 proc. balsų.

Perrinkto mero komitetas turės didžiausią frakciją savivaldybės taryboje, ji gavo 18 mandatų iš 51.

Trečią pagal dydį frakciją turės konservatoriai su devyniais mandatais, Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga ir Rusų aljansas gavo šešias vietas, Darbo partija – penkias, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga taryboje turės tris atstovus.

R. Šimašius antrajame mero rinkimų ture A. Zuoką įveikė ir prieš ketverius metus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Viiiilnius viiiisiškaaas prawalas

Viiiilnius viiiisiškaaas prawalas portretas
Nesugebėjo rasti tikro, gero ir sugebančio žmogaus į miesto vadovo postą. Išrinko šitą persidažiusi liberalą, nuskambėjusi Garliavos istorijoje įtartina puse, nesugebėjusį per praėjusius 4 metus miete bent kąpadaryti. Iš viso kur vilniečių galvos? Kodėl į antrą turą nuėjo šūdžius ir vagis?

o bus paprasta

o bus paprasta portretas
Garsiai drebinti orą, verksmingai socialiniuose tinkluose kreiptis į blogąjį savo "aš", ir nieko nedaryti. Nes, sprendžiant iš pasisakymo, pirmosios kadencijos pamokos taip ir neišmoktos.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių