R. Šimašius neatskleidžia, kiek kainuos „Air Lituanicos“ žlugimas

  • Teksto dydis:

Vilniaus meras kol kas neatskleidžia, kiek savivaldybei kainuos jos valdomos oro bendrovės „Air Lituanica“ žlugimas. Skirtingai nei oro bendrovės įkūrimo iniciatorius Artūras Zuokas, Remigijus Šimašius neketino toliau finansuoti nuostolingai veikiančios įmonės.

Vilniaus meras kol kas neatskleidžia, kiek savivaldybei kainuos jos valdomos oro bendrovės „Air Lituanica“ žlugimas. Skirtingai nei oro bendrovės įkūrimo iniciatorius Artūras Zuokas, Remigijus Šimašius neketino toliau finansuoti nuostolingai veikiančios įmonės.

„Savivaldybė dėl „Air Lituanica“ egzistavimo patirdavo ne mažiau kaip 10 mln. eurų nuostolių per metus, ir tai yra pagrindinė problema. Kaip žinia, Vyriausybė prie „Air Lituanicos“ išlaikymo prisidėti nepanoro, o privačiam investuotojui tai nėra palanku. Kalbant apie skolas, jos yra susijusios su keleivių teisių realizavimu - yra atskirų savivaldybės įmonių duotos garantijos, ir kiek tai bus susiję su tomis garantijomis, tiek savivaldybei uždarymas gali kainuoti“, - penktadienį spaudos konferencijoje sakė R.Šimašius.

Anot jo, savivaldybė žino preliminarią sumą, tačiau jos neatskleidė, visus tikslius duomenis esą turi pati bendrovė. R.Šimašius mano, kad jos žlugimo priežasčių reikia ieškoti jos kūrimo pradžioje, kuriant strategiją.

„Air Lituanica“ veikla jau ne kartą yra tirta ir turbūt pagrindinis dalykas yra ne pabaiga, o pradžia. Ten reikėtų ieškoti priežasčių, kodėl šiandien ši aviakompanija yra negyva ir tokia buvo jau kurį laiką. Situacija, kuomet aviakompaniją išlaikyti kainuoja 10 mln. eurų per metus ir ta suma ne mažėjo, o tik didėjo su laiku, tai natūralu, kad yra ne įmonės operacinio valdymo kliuviniai, bet tai yra įmonės strategijos problemos, o strategija buvo užprogramuota politiškai šiame kabinete, man dar jame nesant“, - atsakydamas į klausimą, ar savivaldybė pradės atskirą įmonės veiklos tyrimą teigė R.Šimašius.

Pasak jo, užtikrinant gerą susisiekimą su Vilniumi, bus daugiau dėmesio ir lėšų skiriama rinkodarai ir bendradarbiavimui su kitais miestais. Tam R.Šimašius ketina pirmadienį surengti pasitarimą.

„Air Lituanica“ apie stabdomą veiklą pranešė penktadienį.

Tai jau antra veiklą nutraukusi Lietuvos oro bendrovė - dėl finansinių problemų 2009 metų pradžioje skrydžius nutraukė šiuo metu jau bankrutavusi privataus kapitalo oro linijų bendrovė „flyLAL-Lithuanian Airlines“, kuri priklausė Gedimino Žiemelio valdomai investicijų bendrovei „ŽIA valda“ bei kitiems verslininkams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

total košmar

total košmar portretas
kaip pamenu, per rinkimų vajų, televizijos žurnalistas pasakė, kad jo sūnus baigia mokslus ir planuoja keliauti. Po to Šimašiaus paklausė, ar gali drąsiai pirkti Air Lituanicos bilietus, ar ji bus likviduota. Šimašius tiesiai atsakė, kad šių linijų NELIES ir visi gali drąsiai pirkti bilietus.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių