R. Šimašius: Neries „vamzdžio“ nukelti neplanuojama

Sukanka dešimt metų, kai Vilniuje, Neries krantinėje, buvo pastatytas skulptoriaus Vlado Urbanavičiaus kūrinys „Krantinės arka“, sukėlęs daug prieštaringų vertinimų. Nepatenkintieji šiuo kūrinių jį praminė „Neries vamzdžiu“ ir ne kartą reikalavo nukelti.

Vilniaus meras Remigijus Šimašius sako, kad savivaldybės planuose šio kūrinio nukelti nėra.

„Tikrai jokių sprendimų dabar nėra priimta ir neplanuojame artimiausiu metu priimti. Siekiame Neries krantinę padaryti gyvą. Labai džiaugiuosi, kad šiandien matau žmones, netgi žiemą bėgiojančius ir važinėjančius dviračiu Neries krantine. Projektas vykdomas dešiniojo ir kairiojo Neries krantinių visų šlaitų pertvarkymo, kad žmonės turėtų ir kur prisėsti, ir pabūti, pasportuoti ar kultūringai laiką kitaip praleisti. Tai aš į tai koncentruojuosi, o kitos problemos tiesiog neaktualios šiai dienai“, - sakė R. Šimašius.

Jei stovi dešimt metų, tai dešimt metų - sukaktis.

Paklaustas, ar „vamzdis“ Neries krantinę daro gyvesnę, R. Šimašius atsakė: „Objektyviai žiūrint turbūt šiek tiek daro gyvesnę, bet iš tikrųjų tai neesminis dalykas. Esminiai dalykai yra kiti, į juos ir koncentruojuosi. Jei stovi dešimt metų, tai dešimt metų - sukaktis“.

Meno kūrinys „Krantinės arka“ tarp Žaliojo ir Mindaugo tiltų atsirado 2009 m. vasarį - po to, kai „Vilnius - Europos kultūros sostinė 2009“ (VEKS) paskelbė konkursą kūriniams miesto viešosiose erdvėse sukurti. Jį laimėjo skulptorius Vladas Urbanavičius ir jo „Krantinės arka“, Robertas Antinis, sukūręs skulptūrą „Paskutinis“, kuri atsirado netoli Geležinio vilko tilto, ir Mindaugas Navakas, sukūręs skulptūrą „Dviaukštis“ šalia Baltojo tilto. Visų šių skulptūrų sukūrimą finansavo Kultūros ministerija. Jos kainavo maždaug po 25 tūkst. eurų. Pasibaigus VEKS renginiams, skulptūros atiteko miesto savivaldybei.



NAUJAUSI KOMENTARAI

as

as portretas
Reiketu greiciau nukelti ,simasiu,dar vilnius neturejo tokio nevikelio ,mero

S

S portretas
Pries sumokant reiktu valdzios vyrams paziuret ar verta moket.na aisku kad pinigai valdiski bet vistiek smegenis reiktu pajungt.

TEP

TEP portretas
TAI PATS GERIAUSIAS MERAS! is buvusiuju!!! ir galit nevaryt ant jo!!! jis per kadencija tiek padare kiek buves per tris nesugebejo !!!
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių