Rasų gatvėje Vilniuje pusiaukelės namų nebus

  • Teksto dydis:

Vilniuje, Rasų gatvėje, neiškils vadinamieji pusiaukelės namai, kuriuose gyventų netrukus į laisvę išeisiantys nuteistieji.

Vilniuje, Rasų gatvėje, neiškils vadinamieji pusiaukelės namai, kuriuose gyventų netrukus į laisvę išeisiantys nuteistieji.

Toks sprendimas buvo priimtas po teisingumo ministro Juozo Bernatonio ir vietos bendruomenių susitikimo, pranešė Teisingumo ministerija.

„Žmonių nuomonės ir viešųjų interesų ignoravimas yra visiškai nepriimtinas. Visuomet pasisakau už skaidrius ir visuomenei suprantamus sprendimus, todėl įvertinęs gyventojų argumentus ir pateiktus faktus nusprendžiau, kad Pusiaukelės namai Rasų gatvėje negali būti įkurti“, – pranešime spaudai teigė J.Bernatonis.

Susitikime dalyvavę gyventojai pažymėjo, kad pusiaukelės namai iškils prie pat gyvenamųjų namų, kur gyvena šeimos su mažais vaikais.

Anot ministerijos, buvo atkreiptas dėmesys, kad Vilniaus miesto savivaldybės administracija neatsiklausė žmonių nuomonės dėl Pusiaukelės namų ir nebuvo atlikta poveikio aplinkai vertinimo analizė.

Pasak J.Bernatonio, Lietuva neatsisako pusiaukelės namų idėjos, tačiau ateityje savivaldybės, kurios nori savo teritorijoje įkurdinti pusiaukelės namus, turės atlikti paruošiamuosius darbus – tinkamai informuoti visuomenę apie projektą ir jo esmę, gauti kaimynų sutikimą, atlikti aplinkos vertinimo analizę.

Lietuva nuo 2015 pabaigos iki 2016 metų pradžios ketina steigti pirmuosius pusiaukelės namus, kuriuose gyventų netrukus į laisvę išeisiantys nuteistieji. Iš viso jie būtų steigiami Ulonų gatvėje Alytuje, Sporto gatvėje Marijampolėje ir Pašulių gatvėje Pravieniškėse.

Pusiaukelės namuose įsikurs asmenys, kurie, kaip teigia Teisingumo ministerija, suvokė padaryto nusikaltimo žalą, yra nepavojingi visuomenei, pasirengę dirbti, mokytis ir grįžti į pilnavertį gyvenimą visuomenėje.

Kiekvienuose Pusiaukelės namuose galės gyventi iki 20 nuteistųjų, juose dirbs po keturis socialinius darbuotojus, taip pat po keturis apsaugos ir priežiūros darbuotojus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių