Rekonstruotos Vilniaus gatvės šventėje pasiektas rekordas!

  • Teksto dydis:

Sostinės Vilniaus gatvės šventėje penktadienį pasiektas ilgiausio Lietuvoje oficialių iškilmių kilimo rekordas – 296 metrų ir 30 centimetrų!

Rekonstruotos gatvės atidaryme nusidriekusiu raudonuoju kilimu šiandien mielai  žengė ir vaikai, ir verslininkai, ir senjorai, ir miesto svečiai.   Ir tai tik vienas pirmųjų šventės  akcentų.  Vidurdienį gausios publikos aplodismentų sulaukė Manto Wizard iliuzijų šou, minią stebėjo ir kvapą gniaužiantį  akrobato Andrej Sobolevskij vaikščiojimą  lynu tiesiog virš Vilniaus gatvės, o vakare dar laukia  diskusijos „Gyvojoje bibliotekoje” ir gyvo garso koncertai.

Vilniaus gatvėje labai  laukiami ir patys mažiausi praeiviai su tėveliais.  Iki 18 valandos vaikų zonoje prie kavinės „Pinavija“ vaikus kalbina ir drauge žaidžia smagiausi vaikų švenčių studijos „Linksmasis lagaminas“ personažai, o nuo 16 val. mažieji gali nardyti mirguliuojančių muilo burbulų jūroje!

Kone pusvalandį  virš gatvės ant lyno vaikščiojo verslininku su lagaminu rankoje pavirtęs akrobatas:  „Labai džiugu užsienyje populiarų vaikščiojimą lynu išbandyti gimtajame mieste ir parodyti per tris metus išvystytus gebėjimus. Ant tokių aukštai pakabintų balansavimui skirtų juostų be įprasto vaikščiojimo įmanoma daryti ir įvairias balansavimo pozas bei vis pasaulyje populiarėjančius siūbavimo ir apsisukimų aplink juostą triukus, dalį kurių pamatė ir vilniečiai“, – sakė Andrej Sobolevskij.

Dieną  gatvės praeivius linksmina „Ritmas kitaip“, Styginių grupė „The Voiceless“. Gyvo garso šventė tęsis iki pat vėlyvo vakaro. Vakarinis koncertas Vilniaus gatvėje prasidės su trenksmu:  Domas Česnulevičius ir jo grupė jau ruošia gitaras, blizgina būgnų lėkštes ir žada neleisti  nustovėti vietoje,  jų pasirodymas – nuo 18 val. Čia koncertuos ir „Third note", Domas Česnulevičius, Eglė Jakštytė, Gabrielius Vagelis. Vakaro žvaigždė - „Freaks on Floor”, kurie sako, kad Vilniaus gatvė grupei – svarbi vieta. „Ne kartą čia esame susitikę arbatai ryte prieš svarbias dienas, ar vakare aptarę įvykusį koncertą“, – sakė J.Jarutis.

Išsiilgusiems įdomių diskusijų Vilniaus gatvėje nuo 17 iki 19 val. atidaroma „Gyvoji biblioteka“.  Tai ne įprastos knygos, o diskusijos apie gyvas istorijas – žmones iš įvairių visuomenės grupių, kurios neretai apipinamos išankstinėmis nuostatomis.  Gyvoji biblioteka įsikurs „Caffeine“ kavinėje (Vilniaus g. 17).

Vilniaus gatvės šventės metu vilniečiai kviečiami užsukti į šioje gatvėje įsikūrusius barus, restoranus ar lauko kavines, kurie po gatvės atnaujinimo išties išsiilgę laukia svečių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių