Renginys sostinėje vainikavo maltiečių paramos akcijos žygį per Lietuvą

  • Teksto dydis:

Jau 13 kartą Lietuvos miestuose ir miesteliuose vykusią „Maltiečių sriubos“ akciją vainikavo Kalėdinis renginys Vilniaus mieste.

Čia penktadienio popietę socialinėms problemoms neabejingus vilniečius vaišintis bei skurstantiems senjorams aukoti kvietė maltiečiai. Generalinis akcijos rėmėjas „Maxima“ 10-yje miestų senoliams aukojusius žmones vaišino savo konditerijos meistrų pagamintu tortu.

Kalėdinis maltiečių renginys sostinėje beveik baigė kasmetinę pagalbos paramos akciją, kurios tikslas – surinkti lėšų nepriteklių patiriančių senolių globai ir maitinimui. Maltiečių sukviestus vilniečius ir miesto svečius Vinco Kudirkos aikštėje įsikūrusiame „sriubų miestelyje“ pasitiko Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius ir Maltos ordino pagalbos tarnybos prezidentas Romas Abunevičius.

„Tūkstančiams senų žmonių Lietuvoje reikalinga ne tik finansinė pagalba, bet ir dėmesys ar geras žodis ir kiekvieno mūsų atsakomybė yra prisidėti prie orios ir ramios mūsų senjorų kasdienybės. Vertiname jau daugiau nei dešimtmetį trunkančią partnerystę su Maltos ordino pagalbos tarnyba ir šią bei kitas prasmingas maltiečių iniciatyvas, siekiant pagelbėti vienišiems ir skurstantiems senoliams“, – sako „Maximos“ generalinė direktorė Kristina Meidė.

Kartais maltiečių tiekiama sriuba ir būna vienintelis skurstančiojo senolio maistas.

Maltiečiai 40 Lietuvos miestų globoja daugiau nei 2,5 tūkst. senolių. Tai skurstantys, mažesnę ar vidutinę pensiją, kuri yra tokio pat dydžio kaip pernai nustatyta skurdo rizikos riba, gaunantys vieniši senjorai. Maltiečiai vieniems globojamiems senoliams veža paruoštą maistą, kitiems – padeda maisto produktais, higienos ar medicinos prekėmis, dėmesiu, pagalba buityje ar tiesiog nuoširdžiu pokalbiu.

„Kartais maltiečių tiekiama sriuba ir būna vienintelis skurstančiojo senolio maistas. Tai suprasdami, visi mūsų organizacijos nariai „Maltiečių sriubos“ akcijos metu susivienija dėl bendro tikslo – pagalbos garbaus amžiaus žmonėms. Šiais metais savo vienybę ir susitelkimą išreiškėme simboliškomis eitynėmis, kuriose dalyvavo maltiečiai ir jų draugai", – sako Maltos ordino pagalbos tarnybos generalinė sekretorė Dalia Kedavičienė.

Šiemet paramai skurstantiems senoliams dosniai aukojo regionų gyventojai. Tokiuose nedideliuose miesteliuose kaip Vilkaviškis ar  Naujoji Akmenė akcijos metu maltiečiams pavyko surinkti daugiau nei po 1000 eurų. Lapkritį pradėję šiemetinę paramos akciją maltiečiai skelbė, kad jų tikslas – surinkti po 100 eurų metams kiekvienam globojamam seneliui, tad iš viso reikalinga paramos suma – 260 tūkst. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių