Romantika miesto tvarkdariams nė motais

"Vienam žmogui romantika, o tūkstančiui – problemos", – taip po visą miestą pasklidusius vilniečio Šarūno aistringus meilės laiškus, brošiūras, o vėliau – ir plakatus įvertino savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Gintaras Tamošiūnas.

Gresia tūkstantinė bauda

Taisyklės yra taisyklės – jos galioja visiems, o šiuo atveju naktiniame klube sutiktos merginos atkakliai ieškantis vaikinas teršia miesto veidą.

Jei Šarūnas būtų surastas, jam grėstų nuo 20 iki 2 tūkst. litų bauda. Kad ir kaip to nesuprastų romantikai ir įsimylėjėliai, ant stulpų, prekybos centrų durų, kino teatrų kolonų ir autobusų stotelėse paliktus raštelius įstatymai vertina vienareikšmiškai: tai – administracinės teisės pažeidimas.

Ar jau paskelbė Šarūno paiešką už miesto tvarką atsakingi pareigūnai? Juk savo laiškuose Viktorijai jis nurodo mobiliojo telefono numerį. "Bėda ta, kad mobiliojo ryšio operatoriai mums neteikia informacijos apie telefono numerio savininkus. Policija irgi nelabai kuo gali padėti, nes sunku identifikuoti papildymo kortelių turėtojus", – pasakojo G.Tamošiūnas.

Nenuleidžia rankų

Pats Šarūnas vilties surasti merginą, kurią pamačius jį tartum žaibas trenkė, nepraranda. Paklaustas, kokių dar jos paieškos priemonių imsis, 22 metų vaikinas tik atsiduso: "Čia mano reikalas."

Apie jam gresiančią baudą dėl miesto šiukšlinimo, jis sakė nežinojęs. Tačiau išgirdęs, kad bauda gali siekti net 2 tūkst. litų, ne juokais sutriko. "Nelabai gera žinia. Tai manęs jau ieško?" – pasiteiravo išsigandusiu ir kiek pavargusiu balsu.

Kodėl Viktorija neatsiliepė, o visapusiškos Šarūno paieškos vaisių taip ir nedavė, juk apie meilės laiškus kuždasi jau visas miestas? "Tai ir blogiausia, kad penktadienio vakarais ne tik vilniečiai eina į klubus", – liūdnai tarė Šarūnas, jau pradėjęs manyti, kad paieškos ribas vertėtų perkelti ir į kitus šalies miestus.

Dingo neatsisveikinusi

Dienraštis primena, kad Šarūno meilės kančios prasidėjo praėjusį savaitgalį, kai naktiniame klube "Helios" jis sutiko savo svajonių merginą.

"Jei Tau 21 metai ir Tavo vardas Viktorija, tai aš tas simpatiškas atletiško kūno sudėjimo Šarūnas. Liepos 24 d. vakarą "Helios" naktiniame klube mes aistringai šokome kartu. Tu buvai apsirengusi mini sijoną ir juodą trumpą maikutę su užrašu SEX. Po poros kokteilių užsukome į rūkyklą, pasibučiavome, pasiglamonėjome, tada Tu išėjai ir daugiau nebegrįžai. Viktorija, tu man labai patikai, aš neprisimenu, kad moteris mane taip sužavėtų, kaip tu suviliojai. Prašau parašyk man", – toks ranka rašytas laiškelis buvo paliktas Vilniaus Gedimino prospekte prie bankomato.

Šią savaitę V.Kudirkos stotelėje Šarūnas pakabino atspausdintą plakatą.

"Apsvaigęs nuo tavo žaismingų akių, koketiškos šypsenos ir sultingų lūpų aš nemiegu jau ketvirtą dieną. Nerimas drasko man širdį. Viltim, kad surasiu Tave, aš gyvenu", – savo kančias aprašė Šarūnas, kurį pakerėjusi mergina po bučinių ir glamonių iš klubo dingo net neatsisveikinusi.


Vienam pasisekė, kitam – ne

"Tik noriu sužinoti jos vardą", – į vilniečius pernai kreipėsi troleibuse pamatytai nepažįstamajai interneto puslapį sukūręs Rokas. Važiuodamas į darbą jis niekaip negalėjo atitraukti akių nuo žavios keleivės, tačiau kol pasiryžo užkalbinti, ši spėjo išlipti iš troleibuso. Keikdamas save už bailumą vaikinas sukūrė interneto puslapį. Jame prašė visų išplatinti merginos aprašymą ir paties e. pašto adresą. "Gal ši mergina, kuri važiavo 12-o maršruto troleibusu, vilkėjo baltai, klausėsi muzikos ir turėjo laumžirgio pakabuką, atpažins save ir parašys man?" – į skaitytojus kreipėsi jis. Į romantiko pagalbos šauksmą buvo atsiliepta: internautai suskubo dalytis istorija apie nepažįstamosios paiešką. Kol internetas dūzgė, kas ji tokia ir kur ją rasti, likimas viską sutvarkė savaip: Rokas merginą dar kartą sutiko to paties maršruto troleibuse. Šįkart užkalbino. Kas buvo toliau, istorija nutyli.

Užpernai Vilniaus jaunimas audringai aptarinėjo kitą romantišką istoriją. Vaikinas, pamatęs merginą klube "Woo", užuot ją užkalbinęs iškart, paskelbė paiešką internete ir spaudoje. "Žmonės sako, kad aš panašus į Justiną Timberlake'ą, o tu panaši į Scarlett Johansson. Žinau, kad ir tu į mane žiūrėjai, todėl prašau atsiliepti", – laišką žiniasklaidai išsiuntinėjo meilės ieškantis jaunuolis.

Tiesa, į aktorę panaši mergina tąkart taip ir neatsiliepė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių