S. Skvernelis žada saugoti bendrą Lietuvos ir Izraelio kultūrinį paveldą

  • Teksto dydis:

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis ketvirtadienį apsilankė Vilniaus Šolomo Aleichemo gimnazijoje ir sudalyvavo Izraelio nepriklausomybės 70-mečio minėjime.

Premjeras pasveikino Vilniaus Šolomo Aleichemo gimnazijos direktorių Mišą Jakobą, Izraelio ambasadorių Lietuvoje ir kitus svečius su Izraelio valstybės nepriklausomybės diena.

S. Skvernelis dėkojo Lietuvos žydų bendruomenei už tai, kad visuomet palaikė šalies nepriklausomybės tikslus, gynė ją ir šiuo metu svariai prisideda prie dabartinės Lietuvos raidos, rašoma Vyriausybės pranešime.

„Lietuva labai vertina partnerystę su Izraeliu: daugėja jaunimo mainų, aktyvinamas ekonominis prekybinis bendradarbiavimas, daug dėmesio skiriame tarptautinės bendruomenės pastangoms užtikrinti taiką ir saugumą“, – sakė premjeras.

„Šiais metais tikimės Izraelio ministro pirmininko Benjamino Netanyahu vizito Lietuvoje. Jau birželį vizito Izraelyje metu planuojame surengti abiejų šalių vyriausybių dialogą“, – teigė S. Skvernelis.

Premjeras skatino sukurti Lietuvoje aplinką, kupiną tolerancijos ir pakantumo bei saugoti bendrą kultūrinį paveldą.

„Tai turtas ateities kartoms. Matau labai ryškų švietimo sistemos ir kiekvienos mokyklos vaidmenį puoselėjant istorinę atmintį. Šiandien noriu širdingai padėkoti Vilniaus Šolomo Aleichemo gimnazijos vadovui, mokytojų kolektyvui, mokiniams ir jų tėvams. Jūsų pastangomis ši gimnazija tapo Vilniaus ir Lietuvos švietimo sistemos etalonu“, – sakė premjeras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Kuo mažiau Naujojoje Jeruzalėje aborigenų paveldo, tuo žydams geriau.

Atsip..kit

Atsip..kit portretas
su tais zydais.Lietuvos tikrasis paveldas nyksta sugig kiekviena diena o čia pasirodo reikia saugot žydų kultūrinį paveldą?Kas tas toks yr ir kada jis Lietuvoje buvo?

jam nieko ir nebelieka

jam  nieko  ir  nebelieka   portretas
teks tuoj begt ,o Izraelis savu neisduoda...Tuoj ir grybauskaite stversis saugot zydu pavelda ...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių