Santaros klinikoms toliau vadovaus dabartinis laikinasis vadovas

Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikų visuotinis dalininkų susirinkimas pirmadienį nusprendė klinikų vadovo pareigas kol kas palikti laikinai šiai įstaigai vadovaujančiam prof. Juozui Raistenskiui.

Kaip Eltai sakė sveikatos apsaugos ministro atstovė spaudai Lina Bušinskaitė-Šriubėnė, Sveikatos apsaugos ministerijos, Vilniaus universiteto atstovai ir Stebėtojų taryba nerado bendro sutarimo dėl kandidato, kuris būtų priimtinas abiem pusėms.

„Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga išsakė nuomonę, kad antrasis dalininkas turėtų pasiūlyti dar kelis galimus kandidatus, kurie nebūtų susiję su Santaros klinikomis ir būtų aukšto lygio profesionalai iš šalies”, - pridūrė ministro atstovė spaudai.

Kol laikinas vadovas iš šalies neskirtas, Santaros klinikoms toliau vadovaus dabartinis laikinasis vadovas, Vaikų ligoninės direktorius prof. J. Raistenskis.

Pasak L. Bušinskaitės-Šriubėnės, jis vadovaus, kol bus rastas bendras dalininkų sprendimas dėl laikino vadovo skyrimo. Taip nutarta abipusiu dalininkų sutarimu.

Visuotiniame dalininkų - SAM ir VU atstovų bei Stebėtojų tarybos - susirinkime, kuris Santaros klinikose užtruko iki pirmadienio vakaro, buvo pristatyta 2017 metų veiklos ataskaita, patvirtinta praėjusių metų finansinės veiklos rezultatų ataskaita, suderintos siektinos užduotys šiems metams.

Taip pat buvo akcentuota būtinybė užtikrinti sklandų konkursų organizavimą į padalinių vadovus, taikant Korupcijos prevencijos įstatymo nuostatas.

Dalininkai aptarė Santaros klinikų pareigybių sąrašą. Pristatytas ir artimiausiu metu planuojamas patvirtinti Santaros klinikų įstatų projektas, kuriame, be kitų dalykų, suformuluotos nuostatos, kaip elgtis, kai įstaigų vadovai yra patekę į teisėsaugos akiratį.

Kaip pabrėžė L. Bučinskaitė-Šriubėnė, dėl Santaros klinikų vadovo ministras A. Veryga nuomonės nekeičia - Santaros klinikų laikinuoju vadovu turėtų būti skiriamas kompetentingas asmuo iš šalies.

ELTA primena, kad Vilniaus universiteto Santaros klinikų vadovu Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) prof. J. Raistenskį paskyrė vasarį.

Kaip buvo teigta klinikų pranešime, jis pareigas turėjo eiti ne ilgiau kaip iki kovo 23 dienos.

Laikinuoju klinikų vadovu Vilniaus universiteto Vaikų ligoninei vadovaujantis prof. J. Raistenskis paskirtas Specialiųjų tyrimų tarnybai (STT) Santaros klinikose pradėjus tirti galimą kyšininkavimą, susijusį su viešaisiais pirkimais, kurių vertė per 2017 metus viršijo 2 mln. eurų.

Pareigūnai sulaikė Santaros klinikų generalinį direktorių Kęstutį Strupą ir Informatikos ir plėtros centro direktorių Romualdą Kizlaitį, bet K. Strupas buvo paleistas į laisvę.

Kaip skelbė STT nuo pareigų nušalintam K. Strupui pateikti įtarimai dėl piktnaudžiavimo. Kyšininkavimu taip pat įtariami klinikų Informatikos ir plėtros centro direktorius R. Kizlaitis, klinikų Informatikos ir plėtros centro Informacinių technologijų skyriaus projektų vadovas M. G. bei klinikų Informatikos ir plėtros centro vadybininkė I. L.

Įtarimai dėl papirkimo pateikti ir keturiems privačių bendrovių atstovams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių