Šaulio dienos proga garbės šauliu taps prezidentas V. Adamkus

  • Teksto dydis:

Birželio 27-toji diena yra svarbi kiekvienam Lietuvos šaulių sąjungos nariui. Nuo sąjungos įkūrimo, 1919 metais, birželio 27-tąją minima šaulio diena, kurios metu švenčiamas sąjungos įkūrimas.

Šiais metais šventės iškilmės iš Laikinosios Sostinės persikėlė į Vilnių, kur bus sutiktos itin iškilmingai.

Pirmadienio pavakarę, 18 val. Vilniaus Rotušėje vyks Šaulio dienos minėjimas ir sąjungos įkūrimo 97-osios metinės. Vilniaus rotušėje iškilmių proga, kaip sąjungai ir Lietuvai nusipelniusiam asmeniui, garbės šaulio vardas bus suteikiamas Prezidentui Valdui Adamkui. Taip pat renginio metu šaulio priesaiką duos ir Tėvynę ginti prisieks aštuoniolika piliečių, kurie prisijungs prie Karaliaus Mindaugo Vilniaus 10-tosios rinktinės šaulių.

Minėjimo metu sveikinimo kalbas sakys krašto apsaugos ministras Juozas Olekas, Sąjungos vadas ats. plk. ltn. Liudas Gumbinas, buvęs sąjungos vadas Gediminas Jankus ir pats Prezidentas Valdas Adamkus. Trumpą akademinį pranešimą šventės metu skaitys šaulys dr. Norbertas Černiauskas, muzikinį sveikinimą atliks šaulių pučiamųjų kvintetas. Į renginį suvažiuos apie 200 šaulių ir garbių svečių.

Prieš 97-erius metus įkurta Lietuvos šaulių sąjunga šiuo metu turi kiek daugiau nei 10 tūkstančių narių. Narių skaičius ir šauliškos veiklos populiarumas vis auga. Prie jos jungiasi piliečiai, kuriems rūpi krašto apsauga ir jos stiprinimas. Tai rodo, kad - savanoriška, pilietinės savigynos savaveiksmė visuomenės organizacija ir jos vertybės yra aktualios ir šiandien. Sąjungos tikslas stiprinanti valstybės gynybinę galią, ugdyti pilietiškumą ir tautinį sąmoningumą, plėtoti valstybės gynybos švietėjišką veiklą, teikti pagalbą policijai bei civilinės saugos ir gelbėjimo sistemos institucijoms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

VYTAUTAS

VYTAUTAS portretas
BET,KAD RUSAMS PRIARTĖJUS JIS IŠ BAIMĖS SPRUKO Į VOKIETIJA,NET ŠEIMININKUI UŽ DOVANOTĄ PADVADĄ NEATSIDĖKOJO.KAŽI,AR ŠAUTUVĄ IŠARDYTU.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių