Savivaldybė ir toliau taikys didesnius mokesčius už apleistus sklypus

  • Teksto dydis:

Vilniaus miesto savivaldybė galės toliau taikyti didesnius žemės mokesčius nenaudojamų žemės sklypų savininkams, norėdama paskatinti gyventojus labiau rūpintis savo nuosavybe ir sumažinti nenaudojamų žemės sklypų skaičių sostinėje.

Lietuvos vyriausiajame administraciniame teisme savivaldybė laimėjo bylą prieš Vyriausybės atstovą Vilniaus apskrityje. Savivaldybė įrodė, kad kriterijai, kuriais remdamasi nustato, ar konkretus žemės sklypas yra naudojamas ar nenaudojamas, yra teisėti, teigiama savivaldybės pranešime.

Anot savivaldybės, taikydama didesnius tarifus netvarkantiems savo turimo turto, savivaldybė surinks papildomų pajamų į Vilniaus miesto savivaldybės biudžetą - kitais metais jos gali siekti keletą milijonų eurų. Per pastaruosius trejus metus papildomos pajamos iš nenaudojamų žemės sklypų apmokestinimo išaugo nuo 6 tūkst. iki 500 tūkst. eurų.

Nuo kitų metų žemės mokesčio tarifas už apleistus žemės sklypus padidės nuo 3 proc. iki 4 proc. ir bus net 33 kartus didesnis už Vilniaus miesto savivaldybės tarybos patvirtintą standartinį 0,12 proc. žemės mokesčio tarifą.

Praėjusiais metais Vilniuje buvo aptikti 75 nenaudojami sklypai. Po įspėjimų, 20 savininkų savo sklypus susitvarkė ir išvengė padidinto 3 proc. žemės mokesčio tarifo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ruta

Ruta portretas
ar tai liecia tik Vilniaus savivaldybe ?? gal reiketu pasidairyti ir po Klaipedos raj.

antanas

antanas portretas
pacios didziausios apsileeles ir yra savivaldybes
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių