Savivaldybė: rusiškų mokyklų vaikai į karo stovyklas vyko kaip į kelionę

  • Teksto dydis:

Rusiškų mokyklų moksleivius į sukarintas stovyklas vežę mokytojai deramai neįvertino nei stovyklos turinio, nei aiškiai nurodytos propagandinės programos, teigia Vilniaus miesto meras Artūras Zuokas savivaldybės išplatintame pranešime.

„Nusprendę kvietimus priimti mokytojai susigundė nemokama kelione į tolimą šalį, bet deramai neįvertino nei stovyklos turinio, nei aiškiai įvardytos propagandinės programos, apie tai neinformavo vadovų, atsakingų savivaldybės atstovų, moksleivių tėvų“, - sako meras.

Anot Vilniaus savivaldybės Viešųjų ryšių skyriaus, tyrimas dėl mokinių vykimo į sukarintas stovyklas Odesoje ir Kirgizijoje vyko dvi savaites. Meras A.Zuokas asmeniškai kalbėjosi tiek su į stovyklas vykusiais moksleiviais, tiek su jų tėvais, Vilniaus Sofijos Kovalevskajos vidurinės mokyklos ir Vasilijaus Kačalovo gimnazijos vadovais, Valstybės saugumo departamento vadovu Gediminu Grina.

„Pagrindinė žinia ir buvo ta, kad vaikai į stovyklą vyko kaip į kelionę, į tolimą šalį, o ne, kaip buvo skelbiama žiniasklaidoje, žinodami, kokia yra tų karo stovyklų programa“, - teigia savivaldybės Viešųjų ryšių skyrius.

Generalinė prokuratūra savo ruožtu trečiadienį pranešė pradėjusi ikiteisminį tyrimą dėl galimo padėjimo kitai valstybei veikti prieš Lietuvos Respubliką. Juo bus siekiama išsiaiškinti Vilniaus miesto tautinių mažumų mokyklos moksleivių dalyvavimo Rusijoje rengiamose sukarintose stovyklose „Sojuz“ aplinkybes.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Runkelis

Runkelis portretas
O mūsų kariuomenė (ar savivaldybės ) kodėl negalėtų vaikams suorganizuoti tokių sukarintų stovyklų. NEMOKAMAI. Nes daugumos paauglių tėvai neįkanda kainų į tokias stovyklas Lietuvoje. Nemažai paauglių tokie dalykai patinka.

otto

otto portretas
O Rusijos "žalieji žmogeliukai" į Krymą vyko kaip į pikniką.

tam Kęstas Br.

tam Kęstas Br. portretas
varyk į Afriką ir padėk kovoti su Ebolos virusu, nes tau jau smegenys suminkštėjo iš baimės dėl Ebolos, todėl vienintėlis kelias - pačiam ten vykti ir padirbėti. Ir dėl Švedijos nesibaimink, ačiū ruskiams reikia pasakyti, dabar Švedija atstatys buvusį karinį potencialą, todėl tik laiko klausimas, kada išgriebs jau pasmirdusią ruskių povandeninę geldą. Lietuva turės savo terminalą ir nepriklausys nuo tavo garbinamų ruskių, tačiau kyla klausimas, ką tu veiki Lietuvoje, jei tau labiau kvepia ruskių dujos? labai parūpo prezidentės paplūdimio kostiumai? o kokie tavo žmonos ar motinos, pasidomėjai?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių