Savivaldybė: stadiono konkursas piktybiškai vilkinamas

Vilniaus miesto savivaldybė piktybiniu nacionalinio stadiono konkurso procedūrų vilkimu pavadino tai, kad bendrovė „Vilniaus nacionalinis stadionas“ skundžia teismo sprendimą.

R. Načajus antradienį teigė neabejotinai skųsiąs teismo sprendimą, kuriuo nebuvo patenkintas bendrovės ieškinys dėl galimybės toliau dalyvauti nacionalinio stadiono konkurse.

Sostinės savivaldybė pabrėžia, kad draudimas tęsti konkurso procedūras lieka galioti, ir tai esą yra didžiausias trukdis ant Šeškinės kalvų atsirasti sveikatinimo, ugdymo, kultūros ir užimtumo skatinimo centrui.

„Nacionalinės svarbos projektas galėtų toliau būti vystomas laiku ir pagal nusimatytą grafiką, jei Lietuvos apeliacinis teismas, apeliacine tvarka balandžio 19 d. nagrinėsiantis taikytų laikinųjų apsaugos priemonių (draudimo tęsti konkurso procedūras) panaikinimo klausimą, nuspręstų jas panaikinti. Jei draudimas nebus panaikintas, tolesnės konkurso procedūros išliks sustabdytos“, - rašoma savivaldybės pranešime.

Jei draudimas nebus panaikintas, tolesnės konkurso procedūros išliks sustabdytos.

Anot savivaldybės atstovų, nors Vilniaus apygardos teismas balandžio 16 d. sprendimu panaikino taikytą draudimą tęsti Nacionalinio stadiono konkurso procedūras, šis draudimas galioja iki minėto teismo sprendimo įsiteisėjimo.

Kaip ELTA jau skelbė, „Vilniaus nacionalinis stadionas“ ieškiniu siekė, kad būtų priimtas ir vertinamas konkursui pateiktas popierinis preliminaraus pasiūlymo variantas bei sudaryta galimybė formaliai elektroniniu būdu CVP sistemoje pateikti pasiūlymą, atitinkantį popierinį variantą.

Vilniaus apygardos teismas balandžio 16 d. priėmė sprendimą dėl Nacionalinio stadiono konkurso procedūrų, kuriuo atmetė bendrovės „Vilniaus nacionalinis stadionas“ reikalavimus - teismas pripažino teisėtais komisijos, atmetusios popierine forma teiktą „Vilniaus nacionalinio stadiono“ preliminarų pasiūlymą, veiksmus.

„Esame įsitikinę, kad priimtas teismo sprendimas yra nepagrįstas bei neteisėtas, todėl jį tikrai skųsime ir sieksime, kad mūsų preliminarus pasiūlymas būtų priimtas ir vertinamas. Iš konkurso buvome pašalinti visiškai formaliais pagrindais, jame paliekant vienintelį dalyvį, eliminuojant bet kokį dalyvių varžymąsi bei institucijų galimybę konkurencingu būdu išrinkti laimėtoją, galintį optimaliausiai įgyvendinti konkurso sąlygose nustatytus įpareigojimus“, - antradienį teigė R. Načajus.

Daugiafunkcis kompleksas ant Šeškinės kalvų bus skirtas sveikatinimui, ugdymui, kultūros ir užimtumo skatinimui. Planuojama, kad komplekse bus įrengtas ne mažiau kaip 15 tūkst. vietų stadionas, sporto muziejus. Komplekse atsiras 300 vietų vaikų darželis, ne mažiau kaip 3 futbolo aikštelės, lengvosios atletikos stadionas, sporto salės, kultūros ir ugdymo veiklų centas, biblioteka.

Komentaras

Renatas Načajus, „Vilniaus nacionalinio stadiono“ vadovas: „Liko daugiau nei 2-eji metai visoms su konkursu susijusioms procedūroms pabaigti bei stadiono statyboms pradėti, tad teismo procesas, kuriam yra taikomi sutrumpinti terminai, tikrai nekliudys gauti Europos Sąjungos finansavimą. Be to, Teismas sprendimą priėmė anksčiau nei numato įstatymai. Vadinasi, konkurso organizatorių išreikšta baimė prarasti finansavimą yra nepagrįsta ir tai yra tik priedanga siekiant užkirsti kelią konkurencijai. Laikinųjų apsaugos priemonių pratęsimas tik padėtų užtikrinti Teismo sprendimo įvykdymą. Nepaisant to, kad sprendimas mums nepalankus, nereiškia, kad turi būti naikinamos laikinosios apsaugos priemonės, nes jei mūsų apeliacinis skundas bus patenkintas, tada sprendimo įvykdyti nebebus įmanoma, nes konkurso procedūros bus pernelyg pažengusios“.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

matyt

matyt portretas
Matyt stadiono statybai trukdo rusų chakeriai.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių