Savivaldybė tvirtina: Vilniaus Žvėryno gimnazija neuždaroma

  • Teksto dydis:

Reaguodama į socialiniuose tinkluose pasirodžiusią informaciją – neva ketinama išardyti Vilniaus Žvėryno gimnazijos struktūrą, – sostinės savivaldybė atsakingai pareiškia, kad neuždaro Vilniaus Žvėryno gimnazijos.

Atvirkščiai – atidžiai stebėdama Vilniaus mokyklų tinklą ir jų apkrovą, sostinės savivaldybė nuo 2017 m. rugsėjo 1 d. imasi gerinti vaikų mokymosi sąlygas dviem pamainomis, perpildytose klasėse veikiančioje Žvėryno gimnazijoje, kurios struktūra šiuo metu neatitinka gimnazijai keliamų reikalavimų, rašoma savivaldybės išplatintame pranešime.

Netiesa ir tai, kad nuo šių metų rugsėjo 1 dienos Žvėryno gimnazijoje nebus komplektuojamos 5-osios klasės. Savivaldybė praneša, kad jokie struktūriniai pokyčiai gimnazijoje nevyks ir bus renkamos 5-osios klasės.

Savivaldybė sieks sumažinti Žvėryno gimnazijos apkrovą sukurdama sąlygas sudaryti daugiau pradinių klasių komplektų, kad mažiausi mokinukai nebebūtų ugdomi perpildytose klasėse. To bus siekiama optimizuojant klasių komplektų ir mokinių skaičiaus paskirstymą tarp Vilniaus Žvėryno gimnazijos ir Vilniaus „Genio“ pradinės mokyklos (pertvarkomos į progimnaziją).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių