SEB suteikė 12,5 mln. eurų paskolą komisariato ir areštinės statyboms

  • Teksto dydis:

Didžiausias šalyje komercinis SEB bankas suteikė 12,5 mln. eurų paskolą nekilnojamojo turto plėtros bendrovei "MG valda", kuri gautas lėšas naudos naujos areštinės ir policijos komisariato Vilniuje statyboms finansuoti.

"SEB grupė turi daug viešojo ir privataus sektoriaus partnerystės projektų kitose šalyse, pavyzdžiui, Vokietijoje, Didžiojoje Britanijoje ar Skandinavijos šalyse, finansavimo patirties .Lietuvoje tai jau antrasis toks projektas, kurį finansuoja SEB bankas", - pranešime spaudai sakė SEB banko prezidento pavaduotojas ir Verslo bankininkystės tarnybos direktorius Aivaras Čičelis.

Viešosios ir privačios partnerystės projektas skirtas Antakalnyje, P.Vileišio gatvėje esančiame sklype pastatyti naujamVilniaus 1-ajam policijoskomisariato pastatui ir areštinės pastatui Birželio 23-iosios gatvėje. Areštinė bus sujungta su 2005 metais rekonstruotu esamu VilniausVPK pastatu. Projekto vertė 56 mln. eurų.

Tai yra viešosios ir privačios partnerystės projektas (PPP). "MG valdos antrinė bendrovė "Pilies projektai" per trejus metus suprojektuos, pastatys ir perduos Vilniausapskrities vyriausiajam policijos komisariatui pastatą ir areštinę, po to 15 metų juos prižiūrės.

Tai jau antrasis PPP projektas Lietuvoje, kurį finansuoja SEB. Prieš tai 8,5 mln. paskolą bankas buvo suteikę 36 mln. eurų vertės Palangos aplinkkelio statytojams - Lenkijos grupei "Trakcja PRKiI" priklausančiai didžiausiai Baltijos šalyse transporto infrastruktūros statybos bendrovei "Kauno tiltai".



NAUJAUSI KOMENTARAI

deinis

deinis portretas
O už kokius procentus ,ar čia valstybinė paslaptis?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių