Seniūnijos irgi nori švytėti

Didžiąsias metų šventes pasipuošęs sutinka ne tik sostinės centras. Miesto seniūnijos taip pat turi savo bendruomenės traukos centrus – kas kuklesnes, kas prašmatnesnes egles.

Vienuose mikrorajonuose eglutės buvo įžiebtos tyliai: sutemus seniūnai tiesiog paspaudė mygtuką ir uždegė lemputes. Kituose žaliaskarės sutvisko ceremoniją palydint fejerverkais, susirinkusių vaikų plojimais ir Kalėdų Senelio šūksniais.

Seniūnų teigimu, eglės įžiebimo ceremonijos iškilmingumas priklauso nuo finansų. Savivaldybė seniūnijoms papuošti skiria po 2 tūkst. litų. Viskam brangstant tai esą per maži pinigai.
„Tačiau jei pas verslininkus eini atvira širdimi, jie sutinka savo asmeninėmis lėšomis prisidėti prie seniūnijos puošybos“, – „Vilniaus dienai“ sakė Naujininkų seniūno pavaduotojas Vilius Nalivaika. Jis nepraleido progos pasididžiuoti, kad jo seniūnijoje papuoštos net dvi eglės.
„Jei verslininkai ir aktyvūs bendruomenės nariai stokotų dosnumo, mūsų eglė atrodytų gana skurdžiai“, – kolegai antrino Šeškinės seniūnas Liudvikas Lajauskas.
Šeškinėje kasmet puošiama netoli seniūnijos auganti žaliaskarė. Šiemet ji dabinta ne tik pirktiniais žaislais, bet ir seniūnijos vaikų rankomis pagamintais angeliukais.
Antakalnio mikrorajone eglutė spindi prie Šv. Petro ir Povilo bažnyčios. Seniūnas Algimantas Vaitkus pasakojo, kad savo eilės tapti rajono Kalėdų medžiu ji laukė metus. „Turime gražią tradiciją: eglę mums kasmet dovanoja rajono gyventojai. Jie kreipiasi į seniūniją, kai medis išstypsta taip, kad trukdo namui ar užstoja langus. Pernai teko rinktis iš kelių variantų, tačiau kirtome eglę, kuri, mūsų manymu, kėlė didesnį pavojų. O šiemet savo eilės sulaukė ir dabar papuošta eglutė“, – šypsojosi seniūnas.
Šnipiškių seniūnas Jonas Šerėnas pernai apsiėjo be galvosūkio, iš kur gauti ir kaip puošti eglę – seniūnija nutarė, kad jų egle bus prie prekybos centro „Europa“ papuoštas medis. Šiemet Europos aikštėje nutarus apsieiti be žaliaskarės, seniūnijai teko savo jėgomis puošti medį. „Buvome priversti“, – juokavo J.Šerėnas.
Karoliniškių mikrorajono gyventojai eglės neturi. Seniūnija rado originalesnį būdą pasipuošti – ji lemputėmis „aprengė“ prie Karoliniškių poliklinikos augančius medžius.
„Kam mums medis, kai pašonėje turime pačią didžiausią Kalėdų eglę Lietuvoje – Televizijos bokštą“, – šypsojosi seniūnė Violeta Gedminaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių