Senoviniai automobiliai iš Paryžiaus riedės į Vilnių

  • Teksto dydis:

Vokietijos Hamelno miesto automobilizmo istorijos draugija rengia kelionę senoviniais automobiliais „Nuo Paryžiaus iki Vilniaus“.

Vokietijos Hamelno miesto automobilizmo istorijos draugija rengia kelionę senoviniais automobiliais „Nuo Paryžiaus iki Vilniaus“.

Dešimt XX amžiaus pradžioje pagamintų automobilių gegužės 15 dieną planuoja pajudėti iš Paryžiaus arba Briuselio link Vilniaus. Lietuvoje prie jų ketina prisidėti mūsų šalies senovinių automobilių gerbėjai bei kolekcininkai, pranešė miesto savivaldybė.

Pasak draugijos prezidento Reinhardo Burkarto, ketinama įveikti 2000 km, aplankyti penkias valstybes ir daugiau kaip dešimt miestų.

„Man labai patinka Vilnius – čia daug puikių pastatų, išskirtinė architektūra, daug kultūros. Džiaugiuosi, kad būtent čia – mūsų kelionės pabaiga“, – antradienį per spaudos konferenciją Vilniuje sakė R.Burkartas.

Automobiliai judės iki 45 kilometrų per valandą greičiu.

Šia iniciatyva Hamelno senovinių automobilių draugija siekia supažindinti su XX amžiaus pradžios automobilizmo istorija, su Europa ir Hamelno miestu, taip pat su viduramžiais garsėjusiu „Fleitininko iš Hamelno“ (Žiurkių gaudytojo) legenda, XX amžiaus 1–3 dešimtmečiais klestėjusia beveik pirmąja Vokietijoje automobilių gamykla.

Kelionės organizatoriai ir dalyviai taip pat turi kilnią socialinę  misiją – kiekviename mieste aplankyti vaikų namus ar dienos globos įstaigas, pabendrauti su vaikais ir juos paremti.

Kelionės pabaiga numatoma birželio 6 dieną Vilniaus Rotušės aikštėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių