Iš Sibiro parvežta Marijos skulptūra stovės Arkikatedroje

Laisvės gynėjų dieną Vilniaus arkikatedroje bazilikoje bus laiminama atnaujinta Tremtinių koplyčia, kurioje nuo šiol stovės ir iš Sibiro, Korbiko gyvenvietės, lietuvių tremtinių kapinių parvežta Švč. Mergelės Marijos skulptūra.

Sibiro Madona Vilniaus arkikatedroje bazilikoje šeštadienį bus laiminama kaip išskirtinė Lietuvos tremtinių istorijos liudytoja. Krasnojarsko krašte, Korbiko kapinėse stovėjusi Švenčiausioji Mergelė Marijos skulptūra ištremtiems lietuviams buvo maldų vieta.

Beveik dviejų metrų aukščio medinę skulptūrą pagal atviruką 1955-aisiais išdrožė tremtinys Jonas Maldutis. Korbiko kapinėse ji išstovėjo pusšimtį metų. Kai lietuviai iš tos vietos išsikėlė, skulptūrą pamatė tremties vietas lankęs, taip pat tremtinys Rimvydas Racėnas.

„Pradėjau žiūrėt, kad skulptūra vos ant kojų stovi ten ir pasmerkta sunykimui, ir kilo mintis, kas iš to, kad ji supus ten patvory kur nors, čia yra toks labai retas atvejis, galbūt, vienintelis, unikalus visam pasauly. Bent jau tremtinių pasauly tai tikrai, reikia kaip tai gelbėti“, – sako R. Racėnas.

Plačiau apie tai – reportaže.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kostas,

kostas, portretas
wilno sukciams MARIJA nepades.............
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių