Socialiai remtini vilniečiai galės vietoj būsto rinktis kompensacijas

  • Teksto dydis:

Vilniaus miesto savivaldybės taryba trečiadienį patvirtino tvarką, pagal kurią gavę socialinį būstą vilniečiai galės vietoj jo rinktis kompensacijas.

Ši tvarka, kai socialinį būstą gavę vilniečiai jau galės vietoj jo rinktis kompensacijas, jei tik Registrų centrui pateiks nuomos sutartį su privačiais asmenimis, realiai pradės veikti nuo rugsėjo, BNS trečiadienį patvirtino savivaldybės vicemeras Gintautas Paluckas.

„Kompensacijos nustatytos įstatymu: kompensuojami 5 eurai už vieną kvadratinį metrą, bet ne daugiau nei už 8 kvadratinius metrus. Bendra paramos suma vienam asmeniui yra apie 40 eurų“, - nurodė G.Paluckas.

Jis taip pat patvirtino, jog nesitikima, kad pinigus, kurie skirti kompensacijoms, pavyks panaudoti dar šiemet, nes tam yra per mažai laiko, be to, didžioji dalis būstą sostinėje nuomojančių asmenų esą nėra suinteresuoti įregistruoti nuomos sutartis legaliai ir mokėti mokesčius.

Taryba taip pat priėmė Vyriausybės nutarimu patvirtintą naują mokesčių skaičiavimo metodiką ir socialiniam būstui, ir savivaldybės būstui, kuris buvo suteikiamas vilniečiams iki 2002-ųjų.

Anot savivaldybės atstovų, nuo šiol socialinio būsto nuomos kaina bus labiau susieta su rinka ir jos dydis priklausys nuo to, kurioje miesto dalyje jis yra, taip pat nuo būsto nusidėvėjimo.

Savivaldybės specialistų skaičiavimais, 70 proc. turinčiųjų socialinį būstą nuomos kaina didės nuo 1 iki 60 euro centų, likusiai daliai nuomos kaina nežymiai mažės. Iš viso kompensacijoms vietoj socialinio būsto šiemet valstybės biudžete numatyta 4,75 mln. eurų, pusė šios sumos - 2,4 mln. eurų numatyta Vilniui. Kaunui planuota skirti 0,47 mln. eurų, Klaipėdai – 0,45 mln. eurų, Alytui. – 0,36 mln. eurų, Šiauliams – 0,14 mln. eurų, Panevėžiui - 0,11 mln. eurų.

Vilniaus savivaldybė šiuo metu turi 1217 socialinių būstų, skirtų socialiai remtiniems asmenims, taip pat yra 2656 bendrabutinio tipo savivaldybės būstai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių