Sostinė prie įvažiavimų į miestą pasitinka įspūdingomis Vyčio vėliavomis

Vilnius visus atvykstančius į miestą nuo šiol pasitinka aukštai iškėlęs įspūdingo dydžio Lietuvos valstybės istorines vėliavas.

6 m ilgio ir 3,33 m pločio vėliavos (net 11 kartų didesnės už tradicines!) iškeltos prie pagrindinių įvažiavimų į miestą: Vilnius - Panevėžys, Vilnius - Varėna, Vilnius - Kaunas, Vilnius - Minskas bei prie oro uosto.

„Vytis - veržlus ir drąsus raitelis, liudijantis Lietuvos ir jos žmonių ryžtą, kovingumą ir svarbias pergales. Nuo šiol Vytis pasitiks kiekvieną atvykstantį į Vilnių. Tebūnie tai įkvėpimas ir priminimas, kad naujos mūsų šalies pergalės ir pasiekimai laukia priešakyje - kartu susitelkę galime daugiau nei po vieną, o šiandien džiaukimės laisva Lietuva!“ - kviečia Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

Ant 20 metrų aukščio stiebo iškeltos Vyčio vėliavos bus apšviestos, tad matysis iš tolo ir tamsiuoju paros metu. Nuo šios Kovo 11-osios vėliavos miesto prieigose plevėsuos nuolat, skelbiama Vilniaus savivaldybės pranešime.

Metų pradžioje, pasitinkant atkurtos Lietuvos 100-metį, Trispalvės spalvomis nušvito ir 5 riboženkliai bei naujas svetingas užrašas juose - „VILNIUS myli TAVE!“ Tokie riboženkliai irgi puošia pagrindinius įvažiavimus į miestą.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

challenger

challenger portretas
Čia vėliavos dydis nuo duobių skaičiaus priklauso?

Skirgaila

Skirgaila portretas
Reikia kaip nors priglausti Vilniuje iš Lukiškių aikštės išmestą Vytį.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių