Sostinėje atnaujinamos gyventojų perspėjimo sirenos

  • Teksto dydis:

Vilniaus savivaldybė sostinėje ketina atnaujinti dar 13 perspėjimo sirenų.

Perspėjimo sistema bus tvarkoma iš Vidaus reikalų ministerijos skiriamų lėšų, tam numatyta mažiau nei 100 tūkst. eurų, sako Vilniaus vicemeras Gintautas Paluckas.

„Sirenų Vilniuje ir taip nėra, o tos, kurios likusios - itin prastos būklės, be trijų nupirktų naujų. Pinigai bus naudojami sirenų atnaujinimui - nors tai ir daugiau nei lašas jūroje, bet ne kažin kiek“, - teigė jis.

Šiuo metu Vilniuje iš viso veikia penkios perspėjimo sirenos, sistemą prižiūri Vilniaus savivaldybė.

Ketinama atnaujinti senąsias sirenas, kurios šiuo metu yra ant Žemynos, Antakalnio, Baltupių, Gerosios Vilties progimnazijų, Antakalnio, Šeškinės poliklinikų, Kristoforo, Žvėryno, Grigiškių, Abraomo Kulviečio gimnazijų, Lazdynų, Viršuliškių vidurinės mokyklos, lopšelio-darželio „Pasaka“.

Šiemet sirenos jau įrengtos ant Vidaus reikalų ministerijos, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento bei Vilniaus apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos pastatų. Prieš trejus metus elektroninės sirenos jau buvo įrengtos ant Užsienio reikalų ministerijos, savivaldybės bei Juventos gimnazijos pastatų.

Planuojama palaipsniui pakeisti visas 69 sirenas, kurios sostinėje buvo įrengtos prieš kelis dešimtmečius ir nebeatitinka reikalavimų.

Gyventojų perspėjimo sistemų eksploatavimui ir techninei priežiūrai Vilniuje lėšos skiriamos iš valstybės biudžeto. Šiemet tam skirta daugiau nei 38 tūkst. eurų, pernai – 31 tūkst. eurų.  Vienos elektroninės sirenos kaina svyruoja nuo kiek daugiau nei tūkstančio iki 12 tūkst. eurų. Sirenos įjungiamos gresiant ar susidarius ekstremaliai situacijai, patikrinimo metu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

>666

>666 portretas
Čia kad suspėtume užsimauti baltas tapačkes ir gražiai atsigulti:DDD)

666

666 portretas
paklauskit tų vagių : kokių reikalavimų neatitinka senos sirenos ? Šeip kuo jos padėtu jei nėra slėptuvių ir davinių komplektų kaip ir vaistų , apsisaugojimo priemonių nuo radijacijos , jei vaikai nemokinami apsisaugojimo ir kaip turėtu elgtis , jei tėvai net nežino ką jiems reiktu daryti ir kur dėtis , ar vis sėdėt prie kasos maximoj ar parukyt žolės .

gal ir nieko

gal ir nieko portretas
Nes ant VRM stogo stovėjo tokia jau archaiška ir nebeatitinkanti jokių šiuolaikinių reikavimų.Net prijungta ji buvo be komutacinės dėžutės,laidus susukus tarpusavyje ir užizoliavus juos dar sovietiniu "stebuklu"-skudurine izoliacija.Internete nuotraukos buvo,pasibaisėjau.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių