Sostinėje atnaujinta Dunojaus gatvė

  • Teksto dydis:

Kelionė nuo Senamiesčio link Pietinio ir Vakarinio aplinkkelių bus gerokai patogesnė maždaug 28 tūkst. vilniečių, kurie kasdien pravažiuoja Dunojaus gatve. Sostinės savivaldybės įmonė „Grinda“ daugiau kaip pusės kilometro ilgio atkarpoje paklojo naują asfalto dangą, pakeitė nusidėvėjusius kelio bortus, sutvarkė ar naujai įrengė beveik 7500 šaligatvio plytelių, padarė patogius ir saugius nuvažiavimus žmonėms, turintiems judėjimo negalią ir dviratininkams. Eismo dalyvių saugumą užtikrins prie šviesoforų įrengtos 3 iškilios eismo saugumo salelės.

Kartu su Dunojaus gatve buvo atnaujinta ir besijungianti Sukilėlių gatvė. Čia nutiesta daugiau nei 250 m asfalto. Atnaujinus šias gatves, Naujosios Vilnios, Antakalnio, Užupio, Senamiesčio, Rasų, Markučių ir Pavilnio seniūnijų gyventojams tapo dar patogiau pasiekti svarbiausias transporto arterijas – Pietinį ir Vakarinį aplinkkelius.

„Dunojaus ir Sukilėlių gatvės – ne tik svarbi jungtis tarp gyvenamųjų sostinės rajonų ir aplinkkelių sistemos – šios gatvės veda į istorines Rasų kapines, kur palaidoti iškiliausi Lietuvos valstybės kūrėjai.  Pasirūpinome, kad minint valstybės šimtmetį, Rasų kapinių prieigos būtų tinkamai sutvarkytos“, – teigia bendrovės „Grinda“ vadovas Kęstutis Vaicekiūtis.

Šiuo metu intensyvūs gatvių tvarkymo darbai vyksta Antakalnio, Verkių, dalyje Geležinio Vilko, Uosių, Lentvario, Retkonių, B. K. Balučio, Dūmų, Vydūno, Papilėnų, Vitebsko ir kt. gatvėse.

Šiemet Vilniaus mieste planuojama atnaujinti 80 km gatvių, 10 km iš jų žvyrkelių. Tam skiriamos rekordinės lėšos – 27 mln. eurų: 16 mln. eurų – iš miesto biudžeto, daugiau kaip 11 mln. eurų – iš nacionalinės Kelių priežiūros ir plėtros programos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių