Sostinėje bus remontuojama Vilniaus gatvė

  • Teksto dydis:

Jau gegužės pabaigoje planuojama pradėti  Vilniaus gatvės nuo Gedimino pr. iki Islandijos g. rekonstrukciją.

Jau gegužės pabaigoje planuojama pradėti  Vilniaus gatvės nuo Gedimino pr. iki Islandijos g. rekonstrukciją. Bus atnaujinta gatvės važiuojamoji dalis, įrengtos automobilių stovėjimo vietos. Pagal techninį projektą numatyta pakloti apie 2205 kv. m.  naujų bazalto trinkelių ir perkloti apie 828 kv. m. senų, įrengti apie 749 metrus naujų  granitinių kelio bortų. Taip pat planuojama atnaujinti šaligatvius paklojant  apie 2051 kv. m. naujų granito plytelių ir trinkelių ir perkloti apie 114 k. m. senų plytelių. 

Taip pat ketinama pastatyti 15 naujų kelio ženklų,  5 naujas šiukšliadėžes, naujus granitinius eismo ribojimo elementus. Gatvėje bus rekonstruoti telekomunikacijų ryšiai,  pakeista 125 metrai  lietvamzdžių, rekonstruota 160 metrai buitinių nuotekų vamzdyno, vandentiekio linija – 450 metrų.

Centrinėje miesto gatvėje bus įmontuota nauja apšvietimo sistema, įrengtos 24 dekoratyvinės gatvių apšvietimo atramos su LED šviestuvais ir valdymo bei kontrolės sistema,  pakeisti kabeliai ir kt.

Šiuo metu vyksta Vilniaus gatvės  nuo Gedimino pr. iki Islandijos g. rekonstrukcijos darbų pirkimo rangovo parinkimo procedūros – atliekamas pretendentų pateiktų dokumentų patikrinimas.  Sutartį planuojama pasirašyti  gegužės pabaigoje,  o darbai galėtų prasidėti jau birželį.


Šiame straipsnyje: gatvėremontasVilnius

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių