Sostinėje per rudeninę talką pasodinta per 3 tūkst. krūmų

  • Teksto dydis:

Vilniuje, Karoliniškėse, sekmadienį per rudeninę talką aplink vaikų žaidimų aikštelę, vaikų darželio „Medynėlis“ prieigas, Sietyno gatvės dalį pasodinta per 3 tūkst. krūmų.

„Gyvenimo kokybė keičiasi ne tik centrinėje miesto dalyje, bet ir toliau nuo centro esančiuose rajonuose. Sužaliavus mūsų pasodintiems krūmams ši vieta tikrai taps jaukesnė, saugesnė ir tinkamesnė vaikams žaisti“, – sakė talkoje su šeima dalyvavęs Vilniaus miesto meras Valdas Benkunskas. 

Kaip pranešė savivaldybė, per talką sietyno gatvėje pasodinta jazminų, žvilgančiųjų kaulenių, hamamelių, forsitijų, beržalapių lanksvų, erškėčių, aronijų, taip pat žilvičių.

Aplink aikštelę ir prie gatvės bus pasodinta ir apie 50 medžių, kurie sudarys pavėsį vaikų žaidimo aikštelėje, suteiks jaukumo, atskirs erdvę nuo gatvės. Šiuos darbus atliks miesto želdintojai, įmonė „Stebulė“.

Sauliaus Žiūros nuotr.

„Iki šiol čia buvo tokia dykynė – plynas laukas. Pasodinus medžius ir krūmus ši vieta taps jaukesnė, žalesnė, net ir saugesnė – žalieji masyvai neleis mažiesiems taip paprastai išbėgti į gatvę“, – kalbėjo „Vilniaus miesto parkų“ kraštovaizdžio specialistė Vaiva Marozienė.

Pasak savivaldybės pranešimo, želdynų masyvai sukurs žaliąją jungtį, kurios, pagal apželdintojų viziją, turėtų atsirasti visame mieste. Jose kuriasi ir migruoja smulkūs gyvūnai, sodinant mieste įvairiarūšius augalus palaikoma biologinė įvairovė. Žydintys ir uogas vedantys augalai patiks ir miesto paukščiams, bitėms, vabzdžiams. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jadzė

Jadzė portretas
Klaipėdoje irgi kerta medžius, o atsodina ir krūmus ir žolę. Bet jei atsodina medį, tai tik kad būtų kuo mažesni lapai

senis

senis portretas
matomai valdžia ruošiasi šokt į krūmus ,šitas bzin ne šeip sau.

Lietuvo jau banana...

Lietuvo jau banana... portretas
labiau tiktų bananmedžiai :(
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių