Sostinėje sužibo eglės

Nors ir kitaip nei ankstesniais metais, Vilnius oficialiai paskelbė laukiantis Kalėdų. Šeštadienio pavakarę įžiebtos abi miesto eglės ir atidarytas Kalėdų miestelis.

Vėlyva švenčių pradžia

Į sostinę šv. Kalėdos šiemet ateiti neskubėjo – Klaipėdoje Kalėdų eglė buvo įžiebta prieš savaitę, Kaune – dar lapkričio pabaigoje. Tačiau galiausiai ir vilniečiai sulaukė šventės – šeštadienį pažiūrėti eglės įžiebimo ceremonijos plūdo žmonių minios. Neatbaidė jų ir tai, kad pagrindinė miesto eglė – ne tikra žaliaskarė, o meninė šviesų instaliacija Rotušės aikštės viduryje. Svarbiausia – gera nuotaika, kurios, skambant Kalėdų dainoms, žybsint lemputėms ir ragaujant kalėdinių gardėsių daugeliui netrūko.

p>Kalėdų eglę šeštadienį 16 val. įžiebė Vilniaus meras Vilius Navickas. "Tikiu, kad įžiebsime ne tik eglės šviesas, bet ir viltį, tikėjimą, džiaugsmą jūsų širdyse. Tikiu, kad ateinančios Kalėdos ir nauji metai bus puikūs. Linkiu jums geros nuotaikos, šilumos, sveikatos ir sėkmės", – prieš sužėrint eglei kalbėjo jis.

Miesto savivaldybė šiemet organizuojant šventes prisidėjo tik simboliškai. Dėl prastos miesto finansinės padėties pasiruošti šventėms pavyko tik su privačių rėmėjų pagalba, todėl šiemet jos – kiek kitokios, nei įprasta. Teko apsieiti be tradicinių koncertų ar spektaklių, juos pakeitė verslininkų sumanytos akcijos.

Miestelio akcentas – kava

Pagrindinis šių metų šventės rėmėjas – "Kraft Foods", todėl nieko keista, kad šios bendrovės produktų reklamos tikrai netrūko. Nors kai kurie vilniečiai piktinosi, kad rekordinė sofa su viduje įrengtu kavos muziejumi – didelė reklamos akcija, netinkama Kalėdų nuotaikai, norinčių apsilankyti muziejuje ir pasivaišinti nemokama kava susidarė didžiulės eilės.

Miestiečius sveikinęs bendrovės "Kraft Foods" generalinis direktorius Baltijos regionui Gintaras Rimšelis dar kartą pakartojo šių metų šventės šūkį ir ragino žmones dalytis šiluma. "Man šiandien be galo malonu būti su jumis čia ir dalytis savo darbuotojų širdžių šiluma, kurią jie perduoda per kavą ir šokoladus. Nesvarbu, kur būtumėte, būkime kartu, dalykimės šiluma vieni su kitais, juk tai daryti taip lengva", – kalbėjo jis.

Po oficialių kalbų į Rotušės aikštę nusileido akrobatė iš britų trupės "Dream Engine". Nors tokį pat šou vilniečiai matė vidurdienį, sutemus jis atrodė kur kas efektingiau. Balionas, kuriuo atskrido akrobatė, vis keitė spalvas, galiausiai akrobatei mostelėjus ranka ir į aikštę pažėrus blizgučių, įsižiebė ir Kalėdų eglė.

Katedros aikštę apleido

Šiek tiek pabuvę čia, pasivaikščioję po Kalėdų miestelį, dauguma minios patraukė link Katedros aikštės. Iki šiol pagrindiniai Kalėdų renginiai visuomet vykdavo čia, tačiau šiemet čia buvo tylu – visi renginiai persikėlė prie Rotušės.

Nepaisant to, miestiečiai norėjo čia pasidžiaugti tikra, gyva Kalėdų eglute, kuri be jokios pompastikos buvo įžiebta tuo pačiu metu, kaip ir eglė Rotušės aikštėje. Visą vakarą prie eglės Katedros aikštėje būriavosi žmonės ir blyksėjo fotoaparatai. Vienintelis šiemet čia numatytas renginys – prakartėlės pašventinimas Kūčių vakarą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių