Sostinės Gedimino prospekte – Šeimų eisena

  • Teksto dydis:

Sekmadienį 14 val. visos tradicinės sąmoningos šeimos kviečiamos į Šeimų eiseną. Eisenos kolona bus rikiuojama Katedros aikštėje ir, lydima VRM orkestro akordų, keliaus Gedimino prospektu iki Lukiškių aikštės.

Anot eisenos organizatorės, Daugiavaikių šeimų asociacijos MES vadovės Jurgitos Pocienės, šeimos vertybė yra nustumta į antrą planą, Lietuvos valdžia dėmesį kreipia į nišines problemas, kartais susižavėdama iš kitų šalių dvelkiančiomis idėjomis, o šeimą, kaip pagrindinę ir svarbiausią instituciją, ignoruodama. „Visos visavertės ir sveikos šeimos kviečiamos atvykti ir parodyti visuomenei, kad šeimos vertybė nėra pavaldi laikui, ji buvo, yra ir bus. Tik šeimoje formuojasi visavertis žmogus, tik šeima yra tas uostas, kuris turi būti pagrindinis ir nepamainomas augančiam žmogui. Valstybės pareiga užtikrinti, kad būtų galimybės tai šeimai oriai ir visaverčiai gyvuoti“.

Šeimų eisena – 14 val. iš Katedros aikštės pajudės Gedimino prospektu iki pat Lukiškių aikštės, kur 15 val. prasidės linksmas vaikų kolektyvų koncertas, bus galimybė išbandyti oro balioną, dalyvauti sūrio lazdelių „Pik-Nik“ pasiplėšymo varžybose, susipažinti su įdomiomis daugiavaikėmis šeimomis.

Nuo 16 val. – koncertuos neofolko grupė „Kamanių šilelis“ – muzikinis dviejų jaunų teatro studentų duetas, jau porą metų koncertuojantis Lietuvoje ir už jos ribų, subūręs gana gausų ratą šviesių bendraminčių. Gyvenime jie – šeima, o scenoje – šeima kartu su klausytoju. Gyvenime jie kuria, o scenoje gyvena.

Renginio organizatoriai kviečia šeimas pasigaminti savo plakatus  –„MES už Šeimą“. Gražiausio plakato autoriai koncerto metu bus apdovanoti vertingais prizais.

2012 metų rudenį įkurta Daugiavaikių šeimų asociacija MES siekia suburti darnias, visaverčiais žmonėmis vaikus auginančias gausias šeimas, kurios savo kasdieniais darbais ir poelgiais iškalbingai liudija atsakingą tėvystę. Vienas pagrindinių asociacijos tikslų – skiepyti sveikos ir sąmoningos šeimos sampratą kiekvieno iš mūsų širdyse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių