Sostinės meras Rugsėjo 1-ąją kvietė jaunimą savo idėjas įgyvendinti Vilniuje

  • Teksto dydis:

Šiandien Vilniaus meras Remigijus Šimašius Mokslo ir žinių dienos proga sveikino sostinės jaunimą bei kvietė  savo idėjas ir svajones įgyvendinti Vilniuje. Miesto meras apsilankė Vilniaus geležinkelio transporto ir verslo paslaugų mokykloje, pasveikino Vilniaus kolegijos studentus, kartu su Vilniaus universiteto studentais dalyvavo šventinėje eisenoje Gedimino prospektu.

„Vilnius – labai įvairus, dinamiškas ir atviras miestas. Sveikinu visus – tiek pasirinkusius profesines mokyklas, tiek aukštąsias, tiek galbūt nepasirinkusius jokių mokyklų bei bandančius kurti savo verslą jaunuolius. Būtent jūs kuriate gyvą, atvirą ir įdomų miestą. Kviečiu mėgautis miestu ir savo idėjas, verslo ir kitus sumanymus įgyvendinti čia - kartu kurti dar įdomesnį, veržlesnį ir geresnį gyventi Vilnių!“, – sakė meras Remigijus Šimašius.

Sostinės meras, apsilankęs Vilniaus geležinkelio transporto ir verslo paslaugų mokyklos Rugsėjo 1-osios šventėje, pasveikino jaunuolius, pasirinkusius įdomias ir paklausias profesijas. Šioje mokykloje ruošiami 10 pakraipų specialistai – lokomotyvo bei traukinių mašinistai, logistikos ekspeditoriai, kompiuterinės grafikos, multimedijos, kompiuterinio projektavimo bei kitų profesijų atstovai. Meras ne tik apsilankė Islandijos gatvėje įsikūrusioje mokykloje, bet ir pats išbandė traukinio stimuliatorių, kurio pagalba ruošiami jaunieji traukinių mašinistai.

Pasveikinęs profesinės mokyklos bendruomenę, Vilniaus meras apsilankė ir Vilniaus kolegijos rugsėjo 1-osios šventėje. Kolegijoje, kurioje šiuo metu studijuoja 7 tūkst. studentų, ruošiami biomedicinos, humanitarinių, menų, fizinių, socialinių ir technologijos mokslų studentai. Miesto meras Remigijus Šimašius pasveikino akademinę bendruomenę bei pirmakursius, kuriems Vilnius nuo šiol taps naujaisiais namais.

Šiandien Vilniaus universiteto Rugsėjo 1-osios šventinė eisena užpildė visą Gedimino prospektą – didžiausio ir seniausio Lietuvoje Alma mater šventėje dalyvavęs Vilniaus meras prisijungė prie studentų ir kartu su Teisės fakulteto bendruomene žygiavo studentų eisenoje. VU Didžiajame kieme pasveikinęs studentus, dėstytojus ir visą akademinę bendruomenę, meras pasidžiaugė gausia tarptautinių studentų bendruomene – šiuo metu VU Erasmus programoje bendradarbiauja su 359 Europos aukštojo mokslo institucijomis bei vykdo akademinį bendradarbiavimą pagal dvišales sutartis su daugiau nei 120 pasaulio universitetų.

Šiuo metu Vilniuje veikia 13 universitetų, 6 kolegijos ir 11 profesinių mokyklų, siūlančių įdomias ir perspektyvias studijas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių