Sostinės mokyklose prasideda pakartotinis vaikų priėmimas

  • Teksto dydis:

Vilniaus mokyklose nuo šiandien prasideda pakartotinis vaikų priėmimas mokytis į laisvas mokymosi vietas, pranešė Vilniaus savivaldybė.

Birželio 16 – 20 dienomis tėvai iš mokyklų gaus kvietimus mokytis į esamas laisvas mokymosi vietas.  Gavę pasiūlymą, tėvai nuo birželio 21 d.  savo apsisprendimą turi patvirtinti per 5 dienas, t. y. iki birželio 25 d.

Atkreipiamas dėmesys, kad iki birželio 15 d. kvietimą į daugiau nei 1 mokyklą, kurių viena yra pagal jiems priskirtą aptarnavimo teritoriją gavusiems, turėjusiems pasirinkti ir to nepadariusiems tėvams, nuo šiandien automatiškai priskirta gyvenamajai vietai priklausanti mokykla, į kurią gavo kvietimą mokytis.

Tėvai, gavę kvietimus į daugiau nei 1 mokyklą, bet negavę siūlymo (ar nebuvo pasirinkę) teritorinės mokyklos ir birželio 10−15 dienomis nesuspėję ar dėl kitų priežasčių nepatvirtinę savo pasirinkimo −  birželio 16 d. jų prašymo būsena automatiniu būdu yra atstatyta į „Pateikta“, ir jie pakartotinai gali sulaukti kvietimų mokytis mokykloje. Tėvai gavę pasiūlymą, nuo birželio 21 d.  savo apsisprendimą turi patvirtinti per 5 dienas, t. y. iki birželio 25 d.

Jeigu iki birželio 20 dienos (imtinai), tėvai nebus gavę nė vieno mokyklos kvietimo, nuo birželio 25 d. turėtų papildyti savo prašymą registravimo į mokyklas sistemoje – tą padaryti rekomenduojama iki rugpjūčio 20 dienos, pasirenkant tas mokyklas, kuriose yra laisvų mokymosi vietų. Informacija apie laisvas mokymosi vietas bus skelbiama mokyklų bei savivaldybės interneto puslapyje nuo birželio 25 d. 

Į VGTU Licėjų stojamuosius egzaminus laikę, tačiau kvietimus į kitas mokyklas jau gavę ir patvirtinę vaikų tėvai, paaiškėjus teigiamiems egzaminų rezultatams, bus informuoti ir galės pasirinkti šią mokymo įstaigą - jų vaikai nepraras galimybės joje mokytis.

Elektroniniu būdu į sostinės mokyklas jau pateikta 6767 būsimų pirmokų prašymų.

Mokymosi sutartys bus pasirašomos iki rugpjūčio 31 dienos, gavus patvirtinimą apie priėmimą ir pateikus mokyklai visus reikalingus dokumentus. Sutartis su mokyklomis galima pasirašyti ir anksčiau.


Šiame straipsnyje: mokyklospakartotinis priėmimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių