Sostinės turistams – informacija patogesnėse vietose

  • Teksto dydis:

Mobilizuoti resursai priimti Vilniaus turistus, du specialūs laikini turizmo informacijos centrai, šešiomis kalbomis parengtos kelionių instrukcijos: šių ir kitų priemonių ėmėsi Vilniaus miestas, iš anksto pasiruošęs sostinės oro uosto rekonstrukcijai. Siekiama užtikrinti, kad šiuo laikotarpiu į sostinę atvykstantys turistai būtų priimti svetingai ir patirtų kuo mažiau nepatogumų.

Turizmo informacijos sistema Vilniaus mieste buvo pertvarkyta įvertinus tai, kad laikinas oro uosto veiklos sustabdymas turės didelį poveikį turistų maršrutams, o taip pat išaugs sostinės svečių poreikis laiku ir vietoje gauti tikslią informaciją.

Miesto turizmo ir verslo plėtros agentūra „Go Vilnius“ ėmėsi priemonių, kad į miestą atvykstantys turistai nepatirtų nepatogumų – mieste mobilizavo turizmo savanorių pajėgas, dalį kolegų išsiuntė dirbti į Kauną.

Nors ir laikinas, oro uosto uždarymas neišvengiamai veikia turizmą. Tai žinodami pasirengėme pasikeitusiai situacijai.

„Nors ir laikinas, oro uosto uždarymas neišvengiamai veikia turizmą. Tai žinodami pasirengėme pasikeitusiai situacijai: ne tik įkūrėme papildomus informacijos centrus, tačiau pasitelkėme ir daugiau nei 200 turizmo savanorių, kurie Vilniaus svečiams padeda geriau orientuotis, - sakė „Go Vilnius“ laikinai einanti direktorės pareigas Inga Romanovskienė. – Už bendradarbiavimą rengiantis šiam laikotarpiui esame dėkingi viešbučiams, kelionių agentūroms, transporto įmonėms ir kitiems partneriams. Ypač dėkojame kolegoms iš Kauno viešosios įstaigos „Kaunas IN“, su kuriais kartu ieškojome ir radome abiem miestams šiuo laikotarpiu reikalingus sprendimus. Ši situacija dar kartą įrodė, kad bendras tikslas suvienija ir kartu galime nuveikti daug.“

Du papildomi laikini Vilniaus turizmo informacijos centrai pradėjo veikti nuo pirmosios oro uosto uždarymo dienos ir veiks iki tada, kai lėktuvai vėl pradės leistis Vilniuje. Be to, neseniai turistams duris atvėrė atnaujintas, patogesnis informacijos centras Vilniaus rotušėje.

Kauno oro uoste įkurtas unikalus dviejų miestų – Vilniaus ir Kauno – turizmo informacijos centras, kuriame greta Kauno specialistų kasdien dirba kolegos iš Vilniaus, pasirengę per šį oro uostą atvykstantiems Vilniaus svečiams teikti reikalingą informaciją apie Vilnių bei galimybes pasiekti sostinę autobusu, traukiniu ar automobiliu.

Iš Kauno oro uosto į Vilnių autobusu atvykusius turistus pasitinka „Panoramos“ viešbučio fojė įkurtas laikinas turistų informacijos centras. Vilniaus svečiams dalijami miesto žemėlapiai, teikiama kita reikalinga informacija.

Siekdami padėti turistams geriau planuoti keliones, „Go Vilnius“ parengė informaciją, kaip Vilnių pasiekti iš Kauno oro uosto automobiliu, autobusu, greituoju autobusu ir traukiniu. Šios instrukcijos anglų, rusų, lenkų, vokiečių, prancūzų ir lietuvių kalbomis nuo pavasario platinamos turistams su viešbučių ir kelionių agentūrų pagalba bei internetu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių