Sostinės viengungiai gali tikėtis didesnės kompensacijos būsto nuomai

  • Teksto dydis:

Vilniuje siekiant trumpinti eiles gauti socialinį būstą, svarstoma diferencijuoti būsto nuomos mokesčio kompensavimo tvarką, kuriant palankesnes sąlygas vieniems gyvenantiems asmenims, rašo portalas 15min.lt.

Sostinės vicemeras Gintautas Paluckas teigia, kad po vieną gyvenantiems žmonėms nuomos mokesčio kompensacija yra per maža. Pasak jo, jeigu nuomos mokesčio kompensacija būtų diferencijuota pagal šeimos narių skaičių, tai eilę Vilniuje būtų galima sumažinti netgi perpus.

„Matome, kad šeimoms su dviem ar trim vaikais, pagal rinkoje esančias kainas, tokią kompensaciją gauti tikrai verta, nes tai leidžia apmokėti būsto nuomą. O jeigu esi vienas, tokios šeimos sudaro 50 proc. eilėje, tau maža, trūksta to 100 eurų“, – sakė G. Paluckas.

Portalo pateikiamais savivaldybės duomenimis, keturių asmenų šeima gali gauti tokią kompensaciją, kad išsinuomotų net ir ne patį pigiausią būstą, – jai numatyta suma siekia 313 eurų.

Vilniaus savivaldybėje šį vidurvasarį eilėje gauti socialinį būstą buvo įrašyta 1417 šeimų. Pusė – po vieną gyvenantys žmonės, tačiau iš jų nuomos mokesčio kompensacija naudojasi tik 20 proc.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zelemunčikas

Zelemunčikas portretas
Visi Lietuvos viengungiai skubiai deklaruokite kad gyvenate Vilniuje.Galėsite pernuomoti ir liks ant mergų.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių