Spūsčių prevencija: rugsėjį gatvių remontai sostinės centre pristabdyti

  • Teksto dydis:

Pirmas dvi rugsėjo savaites sostinės centre gatvių remontai laikinai sustabdyti – savivaldybė skiria ypatingą dėmesį eismui rugsėjį, kad jis netaptų išbandymu į darbus ir mokyklas skubantiems vilniečiams,  miesto naujakuriams studentams, rašoma Vilniaus savivaldybės pranešime.

Laikinai pristabdžiusi gatvių remontus centrinėje miesto dalyje, savivaldybė juos organizuoja atokiau nuo centro esančiuose daugiabučių kiemuose, periferinėse neintensyvaus eismo gatvėse.

Didžiausio intensyvumo Geležinio Vilko, T. Narbuto, Laisvės ir Savanorių prospektuose bei kitose gatvėse, kurios driekiasi į centrinę miesto dalį, eismo ribojimų ir gatvių remonto darbų laikinai nebus – tokiu būdu stipriai sumažinamos galimos spūstys.

„Rūpindamiesi saugesniu eismu ir vilniečių patogumu, gatvių tvarkymo darbus nuo rugsėjo 1 dienos pristabdėme ir perkėlėme juos į daugiabučių kiemus, mažo eismo intensyvumo gatveles. Vilniečiai per pastaruosius trejus metus pajuto, jog ne tik gatvių, šaligatvių ar dviračių takų infrastruktūra smarkiai pagerėjo, eismas lygesnėmis gatvėmis vyko sklandžiau, remontų darbai gatvėse organizuojami efektyviau, atsižvelgiant į sezoniškumą ir vilniečių poreikius“, – sakė Arūnas Visockas,  Miesto ūkio ir transporto departamento direktoriaus pavaduotojas.

Šiuo metu remonto darbai keliasi į Šnipiškių, Senamiesčio, Vilkpėdės, Verkių, Antakalnio, Pilaitės, Karoliniškių, Fabijoniškių ir Šeškinės kiemus, nuo pavasario jau sutvarkyti  kiemai Žirmūnuose, Pašilaičiuose, Rasose, Žvėryne, Paneriuose.   Iki žiemos įvairiose miesto seniūnijose per šiuos metus jau bus sutvarkyta net 350 prasčiausios būklės įvažiavimų į kiemus. Pirmiausiai yra tvarkomi tie kiemai, kuriais naudojasi daugiausiai vilniečių, tai vadinamieji „tranzitiniai“ kiemai. Blogiausios būklės kiemuose bus klojama nauja danga, kitur tik užtaisomos pažeistos vietos. Kiemų remonto darbams šiemet savivaldybė skyrė 2 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ada

Ada portretas
Kiemai stovi išrausti ir darbininkų juose nesimato. Va tokie rezultatai. Išrausta gegužės mėnesį
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių