Stipriausi ugniagesiai gelbėtojai Vingio parke demonstruos ištvermę

  • Teksto dydis:

Birželio 2-3 d. Vilniaus Vingio parke vyks Tarptautinės stipriausio ugniagesio gelbėtojo varžybos. Jas rengia Vilniaus apskrities priešgaisrinė gelbėjimo valdyba, šiemet mininti Vilniaus ugniagesių komandos įkūrimo 215-ąsias metines.

Abi dienas Vingio parke vyks ir prevencinis renginys „Būk greitesnis už gaisrą“, skirtas miesto gyventojams.

Į  Tarptautines stipriausio ugniagesio gelbėtojo varžybas atvyks ugniagesiai iš Latvijos, Estijos, Lenkijos ir Baltarusijos. Jose taip pat dalyvaus per 100 Lietuvos ugniagesių gelbėtojų. Dėl stipriausiojo vardo jie varžysis individualiose, dvejetų ir komandinėse rungtyse. Ugniagesiai gelbėtojai, vilkėdami apsauginius ugniagesio gelbėtojo drabužius, užsidėję suslėgtojo oro aparatus ir kaukes, atliks užduotis, panašias į tuos darbus, kuriuos jie atlieka  gesindami gaisrus, jų metu gelbėdami žmones ar vykdydami kitus gelbėjimo darbus. Tai lipimas į bokštą, svorio stūmimas kūju, slalomas ir vandens tiekimas bei nukentėjusiojo pernešimas. 

„Ugniagesiai kasmet aktyviai dalyvauja šiose varžybose. Jie jaučia azartą ir šiemet tikisi nugalėti ketverius metus šiose varžybose stipriausiu pripažintą vilnietį ugniagesį gelbėtoją Lauryną Urbonavičių,“ – sakė Vilniaus apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos viršininkas Rimantas Steponavičius.

Be šių, kvapą gniaužiančių varžybų, vilniečiai ir sostinės svečiai, užsukę į Vingio parką, galės pamatyti, kaip panašias užduotis atlieka ugniagesių gelbėtojų pamaina – jaunieji ugniagesiai ir vaikai iki 7 metų. Tokios varžybos vaikams rengiamos pirmą kartą. Mažieji varžybų dalyviai abi dienas, apsirengę vaikišką ugniagesio gelbėtojo uniformą su šalmu, dalyvaus bėgimo estafetėje, kurios metu lips į batutą ir įveiks kitas kliūtis.

Penktadienį, birželio 2 d., jaunieji ugniagesiai iš Vilniaus, Vilniaus rajono, Šiaulių ir Širvintų savo gebėjimus demonstruos kovinio išsidėstymo nuo motosiurblio, pirmosios medicinos pagalbos teikimo rungtyse ir civilinės saugos žinių konkurse.

Gyventojai šventės metu galės daug sužinoti apie gaisrų prevenciją, apsilankyti Saugaus miesto palapinėje, Ugniagesių gelbėtojų mokyklos zonoje ir sužinoti, kaip rengiami ugniagesiai gelbėtojai ir ko reikia, norint juo tapti, stebėti ugnies pliūpsnio demonstravimą. Be to, jie turės unikalią galimybę patirti tai, su kuo ugniagesiai gelbėtojai susiduria kiekvieną dieną – jie bus kviečiami į patalpą su ugnies ir dūmų imitacija, kur, įveikdami įvairias kliūtis, privalės saugiai rasti išėjimą. Beje, dūmai sveikatai nekenksmingi, vaikai iki 12 metų bus įleidžiami tik su tėvais. 

Šventės ir Tarptautinių stipriausio ugniagesio gelbėtojo varžybų atidarymas – birželio 2 d., 11.00 val. Tądien renginiai vyks iki 18 val. Šeštadienį renginiai vyks nuo 10.00 iki 14.00 val. Šventė baigsis nugalėtojų apdovanojimu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių