Šv. Pranciškaus Asyžiečio (Bernardinų) parapija prie stalo sukvietė stokojančius

  • Teksto dydis:

Pirmąją šv. Kalėdų dieną Vilniaus šv. Pranciškaus Asyžiečio (Bernardinų) bažnyčioje buvo laukiama ne tik šv. Kalėdas švenčiančių parapijiečių.

Jau ketvirtus metus iš eilės į kalėdines pamaldas bei kartu susėsti prie šventinio stalo pakviečiami stokojantys vilniečiai, dažnai neturintys nei artimųjų, nei namų.

„Šventės - galimybė pabūti visiems kartu ir aplankyti savo artimuosius, tačiau yra žmonių, kurie šių akimirkų patirti negali. Jie neturi ar nepalaiko ryšio su šeima, giminaičiais, kurie galėtų pakviesti prie šventinio stalo. Džiaugiuosi parapijiečių iniciatyva nepamiršti stokojančių bei suteikti ir sudėtingai gyvenantiems galimybę pajusti šv. Kalėdų dvasią“, - sakė Vilniaus šv. Pranciškaus Asyžiečio (Bernardinų) bažnyčios klebonas br. kun. Evaldas Darulis OFM.

Anot pranešimo, šventinių pietų stokojantiems idėjos iniciatorius yra parapijietis italas Gian Luca Demarco, žymus virtuvės šefas. Jo gimtojoje Italijoje parapijiečių tradicija per šventes pamaitinti stokojančius gyvuoja jau labai seniai, todėl jis energingai ėmėsi šią iniciatyvą įgyvendinti ir Lietuvoje. Italas šventiniam stalui kartu su parapijiečiais ruošė kelių rūšių šaltus ir karštus patiekalus bei desertus. Šiemet ant stokojantiems skirto pietų stalo nugulė ir pačių parapijiečių kepti pyragai.

Į šventės organizavimą kasmet įsitraukia keliasdešimt parapijiečių, jų draugų ir artimųjų. Savanoriai renkasi nuo ryto ir padeda gaminti maistą, paruošti ir papuošti stalus. Susirinkus svečiams, parapijiečiai jiems suruošia ir neša maistą, patarnauja prie stalo, sakoma pranešime.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

ir

ir portretas
tai vadinasi kapitalistine /demokratija/ atejusi is jav kad zmogui duotu darba pasalpa ir kitais budais remtu tai sis komunistinis kapitalizmas dar drista tyciotis juk kunigai pakankamai prabangiai gyvena ir be duokles vatikanui lieka jiems tai galetu su vatikano pagalba atidaryti vargsams namus kur jie galetu gauti parama bet ne kaip ir tas zydelis laukia gal valdzia patvarkys o juk ir ten tokie patys kaip jus......

O dieve

O dieve portretas
Plastmasinės lėkštelės, įrankiai, prie stalo su striukėmis, kepurėmis? Čia šventė? Vargo Lietuva.Liūdna žiūrėti. Dėkui italui už pagalbą.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių