Švenčiant atkurtos Lietuvos kariuomenės šimtmetį – karinis paradas Vilniuje

Šeštadienį, lapkričio 24-ąją, minint atkurtos Lietuvos kariuomenės šimtmetį, Vilniuje vyks šventiniai renginiai. Pagrindinis jų - iškilminga karių rikiuotė ir karinės technikos paradas Konstitucijos prospekte.

Vidudienį Konstitucijos prospekto dalyje ties Nacionaline dailės galerija vyks vėliavų pakėlimo ceremonija ir iškilminga karių rikiuotė, kurioje dalyvaus apie 1800 karių. Be Lietuvos karių rikiuotėje dalyvaus karių būriai arba vėliavų grupės iš 14-os NATO ir partnerių valstybių.

Pasibaigus rikiuotei kariai žygiuos Konstitucijos prospektu Kalvarijų gatvės link. Tuomet nuo Edukologijos universiteto žiedo pusės pajudės karinė technika - visuomenei bus parodyta beveik 80 įvairios paskirties karinės technikos.

Karių rikiuotei ir technikos paradui vadovaus Sausumos pajėgų vadas brigados generolas Valdemaras Rupšys.

Parade dalyvaus naujausios Lietuvos kariuomenės pėstininkų kovos mašinos „Vilkas“ prototipai, savaeigės haubicos „PzH 2000”, šarvuoti visureigiai HMMWV, Specialiųjų operacijų pajėgų keturračiai, motociklai ir visureigiai, įvairios paskirties logistinis transportas, oro gynybos ginkluotė.

Sąjungininkai į paradą atgabens tankus, pėstininkų kovos mašinas, savaeigius artilerijos pabūklus, visureigius ir kitą techniką. JAV kariai specialiai paradui atveš tolimojo nuotolio oro gynybos sistemą „Patriot“. Renginio dalyvius skrydžiu virš Konstitucijos prospekto pasveikins Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų ir NATO oro policijos misiją Baltijos šalyse atliekančių Belgijos kariuomenės Karališkųjų karinių oro pajėgų orlaiviai.

Renginį visuomenė galės stebėti abiejose Konstitucijos prospekto pusėse. Jį stebėti bus galima ir specialiai įrengtuose ekranuose, taip pat visą ceremoniją ir paradą tiesiogiai transliuos LRT televizija.

Pastarąjį kartą karinis paradas su karine technika Vilniuje surengtas 2013 metais minint Lietuvos kariuomenės atkūrimo 95-ąsias metines. Tąkart paradas vyko Gedimino prospekte, jame dalyvavo apie 500 Lietuvos ir sąjungininkų karių su karine technika.

Įsakymas dėl Lietuvos kariuomenės atkūrimo buvo pasirašytas 1918 m. lapkričio 23 dieną ir ši data yra minima kaip Lietuvos kariuomenės diena.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ekspertas_karo_pasaulio

ekspertas_karo_pasaulio portretas
Jai LIETUVOS KARIAI PASIPRIEŠINTU TAI RUSIJA PRALAIMETU KA JUS NESUPRANTATE KODEL NEPUOLA RUSIJA JIE BIJO LIETUVOS BIJO KAD PRALAIMES KARA visada skelbiama ziniasklaidoje karas ,karas ,karas RUSIJA TO NENORI LB SU LIETUVA CIA JUK LIETUVA jie tikrai bijo !

Jurga

Jurga portretas
Ponia Rasa truputį daugiau takto ir kultūros. Nedalyvauk tame renginyje, bet šūdu nevadink. Tai parodo kas iš tikrųjų esi pati. BOBA.

rasa

rasa portretas
Tikiuos tas šūdas pasibaigs iki 17 valandos?
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių