Taupiai: senomis krantinės plokštėmis grindžia autobusų stoteles

  • Teksto dydis:

Sostinė tvarkosi taupiai ir praktiškai – atnaujindama Neries krantines, geresnės būklės plokštes panaudoja viešojo transporto stotelėms išgrįsti.

Per keletą vasaros mėnesių iš jų įrengta  per 40 iki šiol dangos neturėjusių viešojo transporto aikštelių, dar apie 60 bus atnaujintos iki metų pabaigos.

„Sostinė turi per 1300 viešojo transporto stotelių, tačiau apie 100 jų iki šiol vargiai galėjai pavadinti stotelėmis – jose nebuvo laukimo aikštelių,  laukimo vietą tiesiog žymėjo ženklai su stotelės pavadinimu. Panaudoję tvarkomos Neries krantinės plokštes jau įrengėme daugiau nei trečdalį transporto laukimo aikštelių, kurias atnaujinsim šiais metais. O vėliau seks kitas etapas – suoliukų ir laukimo paviljonų įrengimas,  kad toliau nuo centro gyvenantys vilniečiai transporto lauktų patogiau ir saugiau“, – sako Vilniaus mero pavaduotojas Linas Kvedaravičius.

Atnaujinti buvo pasirinktos prasčiausios būklės stotelės tuose rajonuose, kur gyvena daugiau gyventojų,  tuo pačiu ir didesni keleivių srautai.

Panaudodama turimus išteklius ir įrengusi pirmąsias viešojo transporto laukimo aikšteles, savivaldybė iškart sulaukė daug palaikymo ir gerų atsiliepimų iš vilniečių, kuriems šis ekonomiškas ir paprastas sprendimas suteikė daugiau patogumo. Kasdien visuomeniniu transportu besinaudojantis senjoras Piotras Novickis džiaugiasi, kad įrengta ne tik stotelė, bet ir suoliukas. O vilnietė Dalia Serbentavičienė  pasakojo, kad dabar stotelėje kur kas saugiau jaučiasi visi –  ir vaikai, ir pensininkai.

Vienai aikštelei įrengti vidutiniškai reikia apie 30 plokščių. Pirmųjų 40-ies aikštelių įrengimui prireikė apie 1200 plokščių – tai prilygsta Neries krantinės ruožui nuo Baltojo iki Mindaugo tilto.

Laukimo aikštelės jau įrengtos Paneriškių, Galvės, Vilijos, Juodšilių, Kadagių, Vasarotojų, Lentvario, J. Tiškevičiaus, Zuikių, Vėjo, Tarandės, Žebrausko, Laidagalių, Pagrandos, Kelmiškių, Architektų, Musninkų, R. Jankausko, Buivydiškių, Šešuolių, Justiniškių, Žėručio, Šeškinės, Lizdeikos, Kareivių, Tramvajų, Žolyno, Minties, Ragučio gatvėse, Juodajame kelyje ir Grigiškių žiede.

Gerindama vilniečių gyvenamąją aplinką, savivaldybė kitais metais planuoja įrengti apie 100 viešojo transporto paviljonų ir suoliukų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių