Tautininkai teismui skųs savivaldybę dėl neduoto leidimo eitynėms

Tautininkų vadovas teismui skųs Vilniaus savivaldybės sprendimą neduoti leidimo tautinio jaunimo organizuojamoms eitynėms nuo Aušros vartų iki Katedros aikštės minint valstybės atkūrimo šimtmetį.

Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktorius Povilas Poderskis BNS patvirtino, kad Renginių komisija trečiadienį pakartotinai nesuderino su organizatoriais eitynių, argumentuodama kitais tuo metu eitynių maršrute vyksiančiais renginiais.

„Eitynių neleidome. Priežastys: iš anksto suplanuoti net penki renginiai maršrute, kurį jie siūlo, pačio maršruto nepraeinamumas bei didelio kiekio gyventojų, kurie bus renginiuose, saugumas“, – sakė P. Poderskis.

Tautininkų sąjungos vadovas Sakalas Gorodeckis BNS sakė, kad šį savivaldybės sprendimą skųs teismui.

„Pirmas veiksmas – elgtis įstatymų nustatyta tvarka, sprendimą skųsti teismui. Mums keista, kad savivaldybė specialiai tempia laiką, manyčiau, kad liktų viena darbo diena skundimui“, – sakė S. Gorodeckis.

Jis savivaldybės sprendimą vadina politiniu.

„Jie atsakė tą patį, faktas, kad jie nedraudžia ir negali drausti susirinkimo prie Aušros vartų, jie įsivaizduoja, kad jei žmonės ims ir patys neorganizuotai nueis į Katedros aikštę, koncertą, jie irgi to negali drausti. Jų kažkokia baimė, kad jie eis organizuotai. Tada baimė – vienintelis kliuvinys, kurį aš matau, ir manau, kad jis yra dirbtinis“, – kalbėjo S. Gorodeckis.

Tautininkai eitynes su deglais planuoja rengti penktadienį 18 val. nuo Aušros vartų per Pilies gatvę iki Katedros aikštės, kur rengiamas oficialus šventinis koncertas. Kvietimas dalyvauti eitynėse paskelbtas socialiniame tinkle „Facebook“.

Neigiamą atsakymą dėl eitynių savivaldybė pateikė ir praėjusią savaitę, siūlydama tautininkams keisti renginio laiką arba vietą. Eitynių organizatoriams nesutikus eitynių perkelti dar vėliau į vakarą arba išvis jų atsisakyti, apsiribojus susirinkimu prie Aušros vartų, savivaldybė trečiadienį atsisakė suderinti jų renginį.

Susirinkimų įstatymas numato, kad organizatoriai apie planuojamą susirinkimą, jei jame dalyvaus daugiau kaip 15 žmonių, ne vėliau kaip prieš penkias darbo dienas raštiškai turi pranešti savivaldybei. Rengiant eitynes, reikia pranešti maršrutą, planuojamą laiką, dalyvių skaičių. Pranešimas apie organizuojamą susirinkimą savivaldybėje turi būti suderintas ne vėliau kaip per tris darbo dienas nuo jo gavimo.

Tačiau minint valstybės šventes: vasario 16-ąją – Lietuvos valstybės atkūrimo dieną, kovo 11-ąją – Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną ir liepos 6-ąją – Valstybės (Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo) dieną, pirmumo teisė pasirinkti renginio vietą ir laiką suteikiama valstybės ar savivaldybių institucijoms.

S. Gorodeckis teigė, kad žinia apie eitynes paskelbta viešai, o organizatoriai „negalime įtakoti visų žmonių, kurie seka (naujienas dėl renginio – BNS), kviečiam švęsti Vasario 16, kas turi galimybę atvykti iki Aušros vartų, aš manau, kad mes tikrai susitarsime, kad kunigas mus palaimintų. Dar ne vakaras, pusantros dienos, aiškinsimės (del renginio galimybių – BNS)“, – į klausimą, ar eitynės vyks ir be savivaldybės leidimo, atsakė tautininkų vadovas.

Anksčiau tautinio jaunimo organizuotos vasario 16-osios bei kovo 11-osios eitynės buvo susilaukdavo kritikos dėl nacionalistinių šūkių ir plakatų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Simasius bijo

Simasius bijo portretas
supykinti Zurofa

juk

juk portretas
visam siam cenzuriniam /paradui/ kaip visados vadovauja ss..demonu mafija /kgb/ su 1 tikslu sugriauti zmoniu tikeima o hompedofilams laisvai gyventi ir tai briuselio zydeliu tikslas jaunimo morales zlugdymas ir kitatauciu asimiliacija kaip jav kur nebeliko jokio tautiskumo ir zudynes vyksta tiesiog gatvese.......

Anonimas

Anonimas portretas
Lietuva išdavikų naikinama visais įmanomais būdais iškrypėliams leidimai duodami o sova tautiečiams ne Šimašiau sudek pragare
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių