Prezidentė atleido bylas vilkinusią ir nepagarbiai bendravusią teisėją

Prezidentė Dalia Grybauskaitė penktadienį už teisėjo vardo pažeminimą atleido Vilniaus apylinkės teismo teisėją Sonatą Bieliauskienę.

Prezidentūra nurodo, kad D.Grybauskaitė sprendimą priėmė atsižvelgdama į penktadienį išsakytą Teisėjų tarybos pritarimą - teisėja iš pareigų atleidžiama rugpjūčio 1-ąją, jos įgaliojimai buvo sustabdyti šį antradienį.

Teisėjų taryba neeiliniame posėdyje penktadienį vienbalsiai patarė prezidentei atleisti S.Bieliauskienę, nes ši nepagarbiai elgėsi su teismo darbuotojais, vilkino bylas, o jas nagrinėjo nebūdama pasirengusi.

„Teisėjams keliami itin dideli etinio ir moralinio pobūdžio reikalavimai. Nuolatinis konfliktavimas, praleidžiami terminai procesiniams veiksmams atlikti, skiriama daugaiu nei nustatyta, nesprendžia procesinių dokumentų priėmimo klausimų, skiriama daugiau parengiamųjų nei numatyta įstatyme, nevengia moralizuoti proceso dalyvių – tai rodo, kad aplaidžiai atlieka savo pareigas“,  – sakė prezidentės patarėja Indrė Pukanasytė.

S. Bieliauskienė į posėdį neatvyko. Nacionalinė teismų administracija telefonu susisiekė su ja, pokalbis buvo įrašytas, ji sutiko kalbėti ir paminėjo, kad nedalyvaus ir spręsti tarybos nuožiūra.

„Ji informuota, todėl galime svarstyti klausimą jai nedalyvaujant“, – sakė Teisėjų tarybos pirmininkas Rimvydas Norkus.

Teisėjų garbės teismas liepos pradžioje pasiūlė prezidentei atleisti S. Bieliauskienę  iš pareigų, nes ji nemandagiai, nekorektiškai ir nepagarbiai elgėsi su teismo darbuotojais, nuolat su jais konfliktavo, įžeidinėjo ir menkino, taip pat neprofesionaliai nagrinėjo bylas - nuolat darė procesinius pažeidimus. Su šia teisėja atsisakė dirbti teismo sekretoriai ir padėjėjai. Teisėja, kalbėdama su darbuotojais, menkindama vadino „aptarnaujančiu personalu“ vartojo tokias frazes: „prikąsk liežuvį“, „pasuk propelerį“, „dub dubom“

„Nepavyko išspręsti per pokalbius su teisėja dėl bendravimo ir procesinių pažeidimų“, – posėdyje sakė Vilniaus miesto apylinkės teismo pirmininkė, tarybos narė Loreta Braždienė.

Atlikus teisėjos nagrinėjamų bylų patikrinimą, paaiškėjo, kad S.Bieliauskienė vilkina bylų nagrinėjimą, nepakankamai motyvuoja priimamus sprendimus, netinkamai pasirengia bylų nagrinėjimui, keičia priimtus procesinius sprendimus.

Teisėja jau kartą buvo bausta. Prieš penkerius metus Teisėjų garbės teismas jai skyrė drausminę nuobaudą – pastabą.

Teisėjų garbės teismas liepos 3 dieną konstatavo, kad S.Bieliauskienė  išvadų nepadarė, jos elgesys nepasikeitė.

„Teisėja S.Bieliauskienė  šiurkščiai pažeidė Teisėjų etikos kodekso reikalavimus ir taip pažemino teisėjo vardą, padarė žalą teismų autoritetui visuomenėje, todėl toks elgesys nesuderinamas su teisėjo pareigomis ir yra pagrindas priimti Teismų įstatyme numatytą sprendimą – siūlyti prezidentei atleisti S.Bieliauskienę  iš pareigų“, – rašoma Teisėjų garbės teismo sprendime. Šis sprendimas per dešimt dienų galėjo būti skundžiamas Aukščiausiajam Teismui, tačiau teisėja šia teise nepasinaudojo.

Dėl nepagarbaus elgesio su teismo darbuotojais pernai buvo atleista Pasvalio rajono apylinkės teismo teisėja Virginija Jurkštienė. Ji atsistatydino pati.

Prezidentė per 8 metus iš viso atleido 21 teisėjo vardą pažeminusį teisėją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

siuos valstybes parazitus ...

siuos valstybes  parazitus  ... portretas
reikia ne ,,,atleisti,,, ar ,,pazemint pareigose,,, bet SODINT Y CYPE ju deka suzaloti tukstanciai zmoniu likimu , jie gimdo nusikaltelius, savizudzius ir emigrantus......ar bent jau visiems laikams atimti teise dirbt bet kokio teisininko pareigybese ..... dabar kiekvienas parazitas is prokuroro ar teisejo tampa advokatu ir vel ta pacia nusikalstama veika uzsiimineja toliau...

Anonimas

Anonimas portretas
Kodel iki siol neatleidziama is pareigu Rasa auguste, klaipedos miesto apylinkes teismo teiseja?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių