Teismas neleido savivaldybei priešais barą statyti biotualetų

  • Teksto dydis:

Vilniaus apygardos administracinis teismas antradienį sostinės savivaldybės ir baro „Uncle Sam's pub“ ginčą išsprendė pastarojo naudai: įpareigojo patraukti penkis biotualetus.

Teismas patenkino baro savininkų skundą ir įpareigojo savivaldybę pastatyti tualetus taip, kad jie neribotų bendrovės ūkinės veiklos laisvės, neužstotų kavinės, terasos bei įėjimo į kavinę, pranešė teismas.

„Teismas nekvestionuoja savivaldybės pareigos rūpintis švaros ir tvarkos viešose miesto vietose užtikrinimu, tačiau toks viešosios tvarkos užtikrinimo būdas, kai biotualetai pastatomi keli metrai iki maitinimo įstaigos, kenkia ne tik maitinimo įstaigai, tačiau ir bendram miesto atitinkamos dalies įvaizdžiui, estetiniam vaizdui bei akivaizdžiai nėra suderinamas su teisingu bei protingu viešuoju valdymu“, – rašoma teismo pranešime.

Pasak teismo, kadangi nėra priimto teisės akto, reglamentuojančio, kokiu atstumu biotualetai turėtų būti pastatyti iki viešųjų maitinimo įstaigų, teismas vertino, kad nei 120, nei 320 cm nėra tinkamas atstumas nuo viešosios maitinimo įstaigos iki biotualetų.

Pasak teismo, savivaldybė nepateikė duomenų, dėl kokių priežasčių penkis biotualetus nutarta statyti kelių metrų atstumu, o ne keliais ar keliolika metrų toliau nuo maitinimo įstaigos, kitoje gatvės pusėje.

Teismas pažymi, kad kavinė yra maitinimo įstaiga ir privalo savo lankytojams užtikrinti higienišką aplinką.

Vilniaus savivaldybės administracijos direktorius Povilas Poderskis BNS yra sakęs, kad tualetus nuspręsta statyti dviejų gatvių, kuriose bene aktyviausiai vyksta sostinės naktinis gyvenimas, sankirtoje, nes sulaukta daug gyventojų skundų dėl barų lankytojų elgesio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

salin savivaldybe

salin savivaldybe portretas
Salimai salia Radvilu rumu vos penki metrai kitoje kelio puseje yra didziulis laisvas plotas. Statyk nors simta tualetu jei jiems pageidaujama. Bet savivaldybe nori kazkodel atkersyti uz kazka tam barui. Kas per slykstus tipai ten dirba.

...

... portretas
"Kiekvienam staleliui lauko terasoj - po biotualetą!"
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių