Dėl žalos priteisimo iš Ž. Pinskuvienės – teismo abejonės

Vilniaus apygardos administracinis teismas suabejojo, ar jis turi nagrinėti prokurorų prašymą, kad Širvintų merė Živilė Pinskuvienė atlygintų pirminės sveikatos priežiūros centro patirtą žalą dėl neteisėto įstaigos direktorės atleidimo.

Bylos teisėja Jūratė Gaidytė-Lavrinovič antradienį pranešė, jog specialiosios teisėjų kolegijos paprašyta išaiškinti, ar šį ginčą turi nagrinėti administracinis, ar bendrosios kompetencijos teismas.

Teismas konstatavo, kad Širvintų rajono pirminės sveikatos priežiūros centras nėra viešojo administravimo įstaiga, todėl ginčą reikėtų vertinti per darbo santykių prizmę.

„ Teismui (…) kilo abejonių dėl to, kad prokuroras, gindamas viešąjį interesą, prašydamas turtinės žalos atlyginimo iš atsakovės Širvintų rajono pirminiam sveikatos priežiūros centrui, savo reikalavimus grindžia Darbo kodekso nuostatomis, nes būtent vadovaujantis Darbo kodeksu ir nutraukta sutartis su ligoninės vadove“, – žurnalistams sakė teisėja.

„Širvintų rajono pirminės sveikatos priežiūros centras nėra viešojo administravimo subjektas, o Širvintų rajono savivaldybė yra jo steigėja ir vienintelė dalininkė. Dėl to, teismo nuomone, šioje byloje vyrauja teisiniai santykiai, kurie susiklostė ne viešojo administravimo srityje, o darbo teisinių santykių srityje“, – pridūrė ji.

Vilniaus apygardos prokuratūra siekia, kad merė būtų įpareigota sumokėti 22 tūkst. eurų, kuriuos pirminės sveikatos priežiūros centras sumokėjo prieš dvejus metus iš darbo atleistai direktorei Nijolei Dimšienei. Teismai vėliau pripažino jos atleidimą neteisėtu.

Prokurorai argumentavo, kad N. Dimšienė buvo atleista Ž. Pinskuvienės sprendimu, todėl merė ir turėtų atlyginti žalą iš savo asmeninių lėšų.

Pirmosios instancijos teismai pernai neteisėtais pripažino dar apie 20 sprendimų atleisti darbuotojus iš Širvintų rajono savivaldybės administracijos, Širvintų socialinių paslaugų centro.



NAUJAUSI KOMENTARAI

taip

taip portretas
lietuviska runkeline mafija /demokratiskai/ randa kur /tiesa/.....juk nuo tarybiniu laiku kolektyvas tai jiega......

Advokatas

Advokatas portretas
Keistuoliai. Juk visi zino kad sis teimas nenagrineja o atstovauja valstybes imones. Nesvarbu kad pinskuviene, sitas teismas visada valstybes istaigs puseje.

cia aisku be jokiu islygu

cia  aisku  be  jokiu  islygu portretas
Pinskuviene --turi sumoket is savo kisenes tuo 22 tukst euru , beje ten ji atleido dar 20 zmoniu manau tie taip pat laukia kol susimokes Pinskuviene uz savo idiotiskus sprendimus ...antra vertus teismas turetu is Pinskuvienes isreikalaut susimoket kiekvienam neteisetai jos atleistam asmeniuj moraline zala desimteriopai didesne ..... gal tuomet blondinei prades smegeneles dirbt arba eis sunims seko pjaut....
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių