K. Brazauskienė privalės išsikelti iš Turniškių

  • Teksto dydis:

Vilniaus apygardos teismas trečiadienį paskelbė, kad palieka galioti sprendimą dėl prezidento Algirdo Brazausko našlės Kristinos Brazauskienės iškeldinimo iš Turniškių.

Našlės apeliacinis skundas atmestas, BNS pranešė teismo atstovė spaudai Raimonda Jagminaitė.

Teisėjų kolegija išnagrinėjusi K.Brazauskienės apeliacinį skundą, nusprendė palikti nepakeistą Vilniaus miesto apylinkės teismo sprendimą, priimtą šių metų gegužės 13 dieną, pagal kurį ji turi būti iškeldinta iš gyvenamųjų patalpų.

Šiuo skundu buvo prašoma atmesti Prezidentūros kanceliarijos ieškinį ir priimti naują sprendimą, apeliantės naudai. K.Brazauskienė norėjo, kad būtų panaikintas prieš tai sudarytas panaudos sutarties punktas dėl 5 metų ir nustatytas 10 metų gyvenamųjų patalpų Turniškėse panaudos laikotarpis.

Vilniaus apygardos teismas konstatavo, kad pagal galiojantį teisinį reguliavimą, prezidento ir prezidento sutuoktinio teisinis statusas yra skirtingas. A.Brazauskui buvo suteiktos gyvenamosios patalpos Turniškių gatvėje neterminuotam laikotarpiui, jam mirus, su jo našle buvo sudaryta panaudos sutartis 5 metams.

„Ji apie sutarties terminą žinojo ir jam neprieštaravo“, – paskelbė teismas.

Teisėjų kolegija nustatė, kad prezidento sutuoktinis, pagal teisinį reguliavimą turi socialines garantijas, viena iš jų – gyvenamosios patalpos, tačiau įstatymas nereglamentuoja nei patalpų dydžio, nei konkrečios vietos. K.Brazauskienei buvo pasiūlytas gyvenamasis būstas, tačiau ji atsisakė kraustytis.

Vilniaus apygardos teismo sprendimas nėra galutinis – per 3 mėnesius jis gali būti skundžiamas Aukščiausiajam Teismui.

Vilniaus miesto apylinkės teismas gegužės 13 dieną visiškai patenkino Prezidento kanceliarijos ieškinį.

Prezidento kanceliarija pernai spalį kreipėsi į teismą dėl K.Brazauskienės iškeldinimo iš valstybinės rezidencijos Turniškėse. Toks sprendimas priimtas po to, kai pasibaigus būsto panaudos sutarčiai K.Brazauskienė nereagavo į prašymus dėl išsikeldinimo iš valstybei priklausančios rezidencijos.

2010 metais sudaryta sutartis baigėsi 2015 metų spalį. Prezidento kanceliarija neplanavo, kad patalpos jai būtų perduodamos ilgesniam terminui, ir ši pozicija nėra pasikeitusi. Rezidenciją numatoma panaudoti valstybės reikmėms.

Šioje rezidencijoje Turniškėse K.Brazauskienė gyveno su kadenciją baigusiu prezidentu A.Brazausku. Po jo mirties Vyriausybės nutarimu našlei leista būstu naudotis dar penkerius metus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimui - Milda iš Kauno

Anonimui - Milda iš Kauno portretas
Ką supranti apie Prezidentės orumą? Pakalbėk apie bufetninkės orumą, tai suprasiu. Lygini nesulyginimus dalykus: p.Adamkus, p. Grybauskaitė, kaip ir p. Grinius, p. Smetona, kaip buvo taip ir bus vadinami prezidentais; p. Kristina, Brazausko žmona tapo, kai jis baigė prezidento kadenciją. Taigi ji jokia prezidentienė. Tik ji pati taip apsišaukia. Nei jai renta priklauso (tą nusprendė ir teismas), nei jai Turniškėse gyventi priklauso.

Nijolė V.

Nijolė V.  portretas
Milijonierei dar turto per mažai. Net į didelį butą Antakalnyje nenori išsikelti. Bufeto tarnautojos mentalitetas. Nori „prisiplakti prie elito".

Ernis

Ernis portretas
matai gi p. Brazauskienei butas netinka.... kiek Lietuvoje seimu laukianciu buto eilese, gal perleiskim buta vienai is tokiu seimu. o sia ponia butinai iskraustyt, o jei neturi kur gyvent, manau Salciuuute galetu priimti pas save, juk jos geriausios drauges.
VISI KOMENTARAI 36

Galerijos

Daugiau straipsnių