Trakai – tarp 10 įspūdingiausių senovinių pasaulio vietovių

  • Teksto dydis:

Puiki žinia - keliautojų bendruomenė „Places to See in Your Lifetime" senąją Lietuvos sostinę Trakus įtraukė tarp 10 pačių įspūdingiausių pasaulio senovinių miestų ir miestelių.

Pasaulio keliautojų pamėgtoje „Places to See in Your Lifetime" interneto svetainėje ir Facebook paskyroje paskelbtas dešimtukas įspūdingiausių senovinių pasaulio miestų ir miestelių, tarp kurių įstabūs vaizdai iš Fenghuango (Kinija), Marburgo (Vokietija), Džodhpuro (Indija), Rondos (Ispanija), Bergamo (Italija), Trakų (Lietuva), Songzanlino (Kinija), Alberobelo (Italija), Civita di Bagnoregio (Italija) ir Piodao (Portugalija).

Keliautojams pažymima, kad senoviniai miestai ir miesteliai - geriausias pasirinkimas tiems, kurie nori per vieną dieną patirti kuo daugiau įspūdžių. Tokios vietovės gali pasigirti turtingu istoriniu palikimu, tad netgi vienos dienos gali nepakakti tam, kad patirtum viską.  

Trakai pasaulio keliautojams pristatomi kaip senoji LDK sostinė - vienintelė pilis saloje, apsuptoje ežerų, visoje Rytų Europoje.  Pažymima, kad Trakų salos pilis atvira turistams, kur galima apžiūrėti turtingą Viduramžių ekspoziciją, kur nuolatos vyksta daugybė renginių ir koncertų, o daugiausia žiūrovų pritraukia riterių kovos. 

Taip pat pažymima, kad Trakų ežerai siūlo įvairias vandens pramogas: pasiplaukiojimą valtimis, laivais, vandens dviračiais ir jachtomis, o jaukūs vietos restoranėliai siūlo paragauti tradicinių karaimų patiekalų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių