Trakų krašte – naujas miškų parkas

Netoli Vilniaus atsirado dar vienas rekreacinis objektas – Trakų krašto miškų parkas, kurį įkūrė Trakų urėdija. Iš viso valstybiniuose miškuose įrengta daugiau nei 2 tūkst. pažintinių takų, poilsiaviečių, atokvėpio vietų.

Nuo Vilniaus link Druskininkų nuvažiavus 26 kilometrus, sustoti ir pasidairyti kviečia Trakų miškų parkas. Greta Ropėjų girininkijos, kur jau daugiau nei 20 metų lankytojus pasitinka medinis briedis, įkurtame parke – ąžuolinės skulptūros, stendai. Jie pasakoja apie šio krašto miškus, miškininkų darbus.

Pavyzdžiui, miškasodis pavasarį, darbai rudenį ir žiemą, kada ir kodėl reikia kirsti, retinti mišką, saugoti retus augalus ir gyvūnus.

„Dabar stendus, skulptūras padarė mūsų žmonės. Norim supažindinti ne tik su gamta. Daug mes turime pažintinių takų, kitų objektų Trakuose. Daug rekreacinių takų, o čia norim parodyti, ką miškininkai veikia“, – sakė Trakų miškų urėdas Vygantas Mierkis.

Stenduose – informacija ir apie kitus pažintinius takus, saugomus gamtos objektus, kitas atokvėpio vietas. Jų urėdija turi per 20. Šį rekreacinį objektą papildys dendroparkas.

„Didelę duoklę atiduodame ir savo Trakų kraštui. Garsus praeitimi, aukštos kalvos, gilios daubos. Auga smėlynuose dzūkiški pušynai, turim, ir žemaitiškų eglynų. Molingų kalvų šlaituose ir upių slėniuose – ąžuolynai, uosynai, drebulynai, juodalksnynai. Visa Lietuvos paletė čia“, – pasakojo Trakų urėdijos miško apsaugos inžinierius Vaidotas Pauželis.

Šiemet, be Trakų urėdijos, naujų poilsiaviečių  įrengta prie Druskininkų ir Nemenčinės.

Iš viso valstybiniuose miškuose yra daugiau nei 2 tūkst. pažintinių takų, poilsiaviečių, atokvėpio vietų. Šių rekreacinių objektų priežiūrai kasmet urėdijos išleidžia per milijoną eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Akis

Akis portretas
Jei dviračiams keliukai palyginti, tai būtų neblogai, bet dar nesilankiau.

Ona

Ona portretas
Eilinis pinigų plovimas.

Naujos tvoros

Naujos tvoros portretas
Prasidės pilaičių ir n..tvorų statybos.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių