Ukrainiečiai Vilniuje nori savo bažnyčios

  • Teksto dydis:

Lietuvoje daugėja nuolat gyvenančių ukrainiečių, o jų bendruomenė pradėjo rūpintis savais maldos namais.

Dėl galimybės Vilniuje turėti bažnyčią Kijevo ir visos Rusios–Ukrainos patriarchas Filaretas kreipėsi į Lietuvos prezidentę Dalią Grybauskaitę, o prezidentūra – į Vilniaus savivaldybę, rašo portalas 15min.lt.

Sostinės savivaldybė idėją palaiko, tačiau įspėja, kad greitų sprendimų ieškant vietos bažnyčiai nereikėtų tikėtis. Miesto plėtros departamento direktorius Mindaugas Pakalnis sako, kad problema tik ta, kad Vilniuje yra nebaigtas žemės grąžinimo procesas, o laisvos valstybinės žemės nuosavybei atkurti trūksta.

Gavę sklypą ukrainiečiai nusiteikę statyti ne tik bažnyčią – tai būtų Vilniaus ukrainiečių centras.

Lietuvai jau yra paskirtas ir kunigas, galintis atvažiuoti ir dirbti Vilniuje. Kunigas Vladimiras ir dabar kartais atvyksta iš Volynės, kur eina savo pareigas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vida

vida portretas
musu vyriausybe [noredama apginti savo tautos tapatybe] sostineje Vilniuje neturetu sutikti leisti kitatauciams nusipirkti zemes plota religinems bendruomenems. Kitatauciams isikurti ar laikinai apsistoti Lietuvoje[kol ju broliai kovoja pilietini kara] gali buti suteikiama galimybe tik uzmiesciuose rajonuose. Nes ar gali tikras lietuvis nusipirkti zemes plota sostinejeVilniuje ar lietuviskame! Kaune??? ne .reiskia visiems atvykeliams NE ,,,Tik ne didmiesciuose.Te parodo savo sugebejimus .Te sukuria avykeliai miestelius -palydovus ,kurie ATEITYJE taptu ir didmiesciu pakrasciais-prisijungeliais su savita kultura,sava baznycia ir kitais pasiekimas.Ukrainos pabegeliai --ne tik ukrainieciai ,tai ir totoriai -ukrainos ir ukrainos rusai ir misraseimiaiukrainos-lietuviai ir kiti. Ir te pradeda savo gyvenima Lietuvoje kaip kadaise [jekaterinos grobikes laikais]buvo ikurdinti Lietuvos pakrasciuose starovierai. JIE buvo neagresyvus ,su savo tikejimu ,savo kultura,ramus zmones ir tik oku

pilietis

pilietis portretas
Prasideda/ Dabar ukrainieciams cerkves reikia , paskui musulmonams mecetes, veliau gal budos sventyklos reikes/ Norite gyvent ? gyvenkite , bet neleiskime musu isgyvendinti is musu etniniu zemiu. O tai kaip sakoma ileisk velnia i baznycia , uzlips ir ant altoriaus/

AS

AS portretas
ANONIME labai klysti.Ne Prezidente desponuoja pinigais,o vyriausybe ir ministrai.Tai geriaus susipazink tada komentuok.
VISI KOMENTARAI 33

Galerijos

Daugiau straipsnių