Už netinkamą Kongresų rūmų rekonstrukcijos konkursą – 72 tūkst. eurų bauda

Už netinkamai organizuotą Vilniaus kongresų rūmų rekonstrukcijos darbų konkursą Lietuvos valstybiniam simfoniniam orkestrui skirta 72 tūkst. eurų dydžio bauda.

Taip nusprendė Vilniaus apygardos teismas, išnagrinėjęs bylos dalį dėl sankcijų perkančiajai organizacijai.

„Dėl viešo intereso tikslinga išsaugoti darbų sutartį. Teismas reikšminga aplinkybe laiko tai, kad ji pradėta vykdyti, ir įvykdyta projektavimo darbų už 105,9 tūkst. eurų. <...> Perkančiajai organizacijai skirtina apie 1,5 proc. sutarties vertės dydžio bauda. Teismas atsižvelgia, kad nepriklausomai nuo konkurenciją ribojančio darbų sujungimo, pirkime dalyvavo dar du tiekėjai. Teismas sprendžia, kad baudos dydis yra proporcingas ir atgrasantis, priversiantis įstaigą kruopščiau rengtis kitiems konkursams“, – rašoma teismo nutartyje.

Ją per 14 dienų  dar galima skųsti Lietuvos apeliaciniam teismui.

Birželį Lietuvos apeliacinis teismas, tenkinęs Vilniaus statybų bendrovės „LitCon“ skundą, konstatavo, kad dalis konkurso sąlygų buvo neteisėtos, nes nepakankamai pagrindė, kodėl vienu pirkimu norėta įsigyti projektavimo ir rangos darbus.

Teismas taip pat sprendė, jog į bylą neįtraukus bendrovės „Neostata“ – su ja balandį orkestras pasirašė daugiau nei 4,8 mln. eurų vertės sutartį – negalima nutraukti sandorio, ir perdavė šį klausimą spręsti pirmosios instancijos teismui.

Konkurse taip pat dalyvavo bendrovės „Irdaiva“ bei „Nord Via“, tačiau jų nenurodomos vertės pasiūlymus perkančioji organizacija atmetė.

Koncertinė įstaiga skelbė rekonstrukciją planuojanti pradėti 2019 metais.

Nurodoma, kad rekonstruojant Kongresų rūmus planuojama padidinti salės tūrį, pakeisti sėdėjimo vietų išdėstymą amfiteatro principu, modernizuoti apšvietimą, vėdinimo ir šildymo sistemą, pakeisti langus ir radiatorius, įrengti naujas akustines salės kėdes.

Konkurso skelbime rašoma, kad sostinės Vilniaus gatvėje esančius rūmus planuojama rekonstruoti etapais. Pirmuoju bus sutvarkyta koncertų salė: jos apdaila, įranga, stiprinamos konstrukcijos, paaukštinamas pastatas salės vietoje, keičiamas sėdėjimo vietų išdėstymas amfiteatro principu, keičiami langai, radiatoriai, kiti elementai, atnaujinama vėdinimo ir kitos inžinerinės sistemos, šiltinamos sienos bei stogas.

Antruoju etapu planuojama didinti rūmų energijos vartojimo efektyvumą, trečiuoju – atnaujinti vidaus patalpas.

Konkurso laimėtojas turės atlikti darbus, taip pat parengti reikiamus projektus ir vykdyti jų priežiūrą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

:)))

:))) portretas
ne konkreciam asmeniui, bet chorui... kuri islaikom mes.

ir

ir portretas
vel pinigu plovimas vargsu saskaita....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių