Užbaigtas paskutinis sostinės gyvenvietės „Lighthouse“ statybų etapas

  • Teksto dydis:

Nekilnojamojo turto valdymo ir plėtros bendrovė „MG Valda“ užbaigė trečiąjį gyvenvietės „Lighthouse“ statybų etapą Šeškinės ir Fabijoniškių sankirtoje, Vilniuje. Į jį bendrovė investavo 14 mln. eurų, o rinkai pasiūlyta 264 naujos statybos butų su patogia infrastruktūra, orientuota į šeimų poreikius, ir įrengtomis vienintelėmis Lietuvoje žaliomis terasomis ant stogų, kurios skirtos šio projekto gyventojų poreikiams.

„Plėtodami „Lighthouse III“ gyvenvietę, pagrindinį dėmesį skyrėme šeimų, ieškančių pirmojo savo būsto ar žmonių, besigerinančių gyvenimo kokybę, poreikiams. Įrengėme didelę vaikų žaidimų aikštelę, pasirūpinome patogiu vidinių daugiabučių kiemų išplanavimu ir jų saugumu – teritorija yra aptverta, įrengtos stebėjimo kameros“, – sako „MG Valdos“ pardavimų skyriaus vadovas Mantas Umbrasas.

Unikaliu „Lighthouse III“ gyvenvietės architektūriniu akcentu tapo ant daugiabučių stogų įrengtos terasos, kuriomis galės naudotis būsimieji naujakuriai. Terasos suskirstytos į tris zonas, pritaikytas skirtingiems poreikiams – surengti pikniką ant namo stogo, pasimėgauti augalų įvairove ar tiesiog atsipalaiduoti.

Pasak projekto architekto Remigijaus Bimbos, trečiojo etapo daugiabučiuose vyrauja geltona bei balta spalvos, o juodos ten nepamatysite.

„Lietuvoje ir taip mažai saulėtų dienų, todėl naudojome nemažai geltonos spalvos. Jei atkreiptumėte dėmesį, visi balkonai yra tarsi saulėgrąžos. Stengėmės, kad kuo daugiau šilumos patektų į vidų, todėl geltoną spalvą panaudojome balkonų konsolėse, kurios atspindi šviesą į butus“, – teigia R. Bimba.

Pasak M. Umbraso, „Lighthouse III“ butų kainos – nuo 1324 eurų už kvadratinį metrą.

Naujuosiuose 6 ir 8 aukštų daugiabučiuose galima rinktis nuo 36 iki 90 kv. m. ploto dviejų, trijų ar keturių kambarių butus. Klientui pageidaujant, projekto plėtotojas gali pasirūpinti ir buto apdaila. Projekte numatyta daugiau nei 230 stovėjimo vietų automobiliams.

Šiuo metu šiame „MG Valdos“ daugiabučių projekte parduota arba rezervuota beveik 50 proc. visų butų.

„Įsigyti pirmuosius butus klientams pasiūlėme pakankamai neseniai, kai jau galėjome leisti juos apžiūrėti gyvai, pamatyti beveik pabaigtą bendrą namų vaizdą. Tokia strategija pasiteisino, nes šio projekto naujakuriai kur kas labiau linkę rinktis būstą ne „iš brėžinių“, o matydami realią erdvę ir galėdami geriau įsivaizduoti savo gyvenimą joje, o taip pat pradėti įsirenginėti butą, jei yra noras tai daryti patiems“, – pastebi M. Umbrasas.

„Lighthouse“ gyvenvietę „MG Valda“ pradėjo plėtoti 2012 m., pirmajame projekto plėtros etape buvo investuota 9 mln. eurų ir pastatyti 3 daugiabučiai su 156 butais. Antro etapo metu užbaigtas vienas daugiabutis su 127 butais, investicijos į jį sudarė 7 mln. eurų. Bendros investicijos į „Lighthouse“ gyvenvietę sudaro apie 30 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių