Užupyje iškilmingai atidengta Konstitucija estų kalba

Gegužės 28 d. , antradienį,  15.15 val. Paupio gatvėje Užupyje buvo atidengta Konstitucija estų kalba. Tai 18-oji Užupio konstitucija, praneša Vilniaus miesto savivaldybė.

Lentos atidaryme dalyvavo Lietuvos respublikos prezidentė Dalia Grybauskaitė, Lietuvoje viešintis Estijos prezidentas J. E. Toomas Hendrikas Ilvesa, sostinės meras Artūras Zuokas, kiti svečiai.  

Ant Paupio gatvės sienos per 12 metų yra pakabinta 17 Konstitucijos lentų lietuvių, anglų, prancūzų, rusų, lenkų, jidiš, tibetiečių, gruzinų ir kitomis kalbomis bei tarmėmis. Paskutinį kartą, gegužės 17 d. buvo pakabinta konstitucija airių kalba, šitaip pažymint Airijos pirmininkavimą Europos Sąjungos Tarybai, kuris tęsis iki birželio 30 d.. Užupio konstitucija žinoma ne tik Vilniuje, bet ir toli už miesto ir net mūsų valstybės ribų.

340 Užupio respublikos ambasadorių įvairiose pasaulio valstybėse, miesteliuose ir rajonuose skelbia žinią apie Užupio respubliką ir jos pagrindą – konstituciją. Tarp jų yra ir mokslininkų, poetų, dėstytojų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nesuprantu

Nesuprantu portretas
kodėl leidžiami pinigai tokiems dalykams, nejaugi kam įdomu ir ar moka tą kalbą, o jei tokių vienetai, tai gali iš estijos įsigyti knygelę ir ją skaityti. Juokinga ir nesuprantama

zuokio

zuokio portretas
piar'as.. uzupis jau gali persivadinti i zuopio respublika.

JI

JI portretas
Geriau Rusu nama leiskite pastatyti.Jau kiek metu neduodat
VISI KOMENTARAI 3

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių