Valdžios įvedami draudimai supykdė menininkus

  • Teksto dydis:

Penktadienį, gegužės 12 d., Vilniaus Rotušės aikštėje vyko mitingas prieš dvasinį terorizmą. Jame dalyvavo pilietiškai aktyvūs muzikantai, aktoriai ir paprasti su slogia atmosfera Lietuvoje nesitaikstantys žmonės, rašoma mitingo organizatorių išplatintame pranešime.

“Lauk pikčiurnas iš Kultūros komiteto!”, “Mylėkite žmones ir jie neemigruos!”, “Lauko kavinių uždarymas kenkia demografijai”, - tai tik dalis šūkių, kuriuos kėlė renginio dalyviai.

“Bandymas reguliuoti suaugusių žmonių gyvenimą, draudimai, depresyvus menas varo žmones į neviltį. Mums primetami emociniai pančiai yra tarp didžiausių emigracijos, alkoholizmo, nemandagaus vairavimo ir kitų Lietuvos skaudulių priežasčių“, - mitinge sakė muzikantas, rašytojas ir prodiuseris Aleksandras Makejevas.

Mitingo prieš dvasinį terorizmą dalyviai nepasitenkinimą valdžios vykdoma politika reiškė ir dainomis. Aktorius Jonas Čepulis atliko dainą, atspindinčią alaus reikšmę Lietuvos etnografijai ir kultūriniam paveldui, kuris šiomis dienomis yra naikinamas pertekliniu reguliavimu.

“Kai mums viską draudžia, lieka tik užsiiminėti seksu. Lietuvai labai trūksta sekso plačiąja prasme, mylėkime vienas kitą dažniau”, - ragino aktorius Mindaugas Papinigis.

Mitinge kaip atsvara depresyviam menui buvo pristatytas naujas A. Makejevo humoristinis romanas “Švediškas gimtadienis", nagrinėjantis laimės, kelionių ir emigracijos problemas per žvejybos Švedijoje prizmę.


Šiame straipsnyje: menininkaimitingas

NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
'Bohema' nerimsta. Bet kam jiems menininkais apsimest?

Kodėl?

Kodėl? portretas
Kodėl Lietuvos juokintojai nuobodžiausi pasaulyje? Gal per daug alkoholio vartoja?

Anonimas

Anonimas portretas
Na, nematau prieš ką reiktų protestuoti. O tokie menininkai, kurie palaiko alkoholio platinimą viešuose renginiuose, tik parodo, kas jiems svarbiau
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių