Valgykim geroje nuotaikoje

Gera nuotaika prie stalo nėra jau toks nereikšmingas dalykas. Nuo to dažnai pareina žmonių gyvenimo džiaugsmas ir laimė. Be to, juk gera nuotaika didina apetitą ir pagerina virškinimą.

Kas nepastebėjo, kad daugelis žmonių įpratę pietums sutaupyti visus dienos nemalonumus ir nelaimes. Čia žmona pasipasakoja vyrui, norinčiam nors truputį atsikvėpti, visus savo nemalonumus ir rūpesčius dėl tarnų ir vaikų. Čia vyras pradeda auklėti savo išdykusį sūnų. Kyla ginčai ir pyktis. Pietūs, dėl kurių tiek rūpesčio padėjo žmona, kuriais iš anksto džiaugėsi vyras, tik sudarkė nuotaiką.

Kai kuriose sanatorijose ligoniams uždrausta per pietus kalbėti apie ligas. Prie to privedė ilgametis patyrimas ir protingi sumetimai. Panašiai ir šeimoj reikėtų vengti prie stalo, ypač per pietus, kalbėti apie nemalonius dalykus. Tikrai dėlto daugelio šeimų barniai ir nesutikimai žymiai sumažėtų. Taip pat išnyktų tas nepakenčiamas suniuręs tylėjimas, kuris seka tokius išsipasakojimus. Aišku, reikia rasti laiko aptarti visiems šeimynos reikalams. Tik ne per pietus tai reikėtų daryti.

Prie stalo kalbasi suaugusieji. Tačiau ir vaikams reikia leist kalbėti. Tik reikia prižiūrėti, kad jie neišeitų iš ribų.


Šiame straipsnyje: etiketas

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių