Valstybės atkūrimo minėjimas – prie šaškių lentos

  • Teksto dydis:

Lietuvos valstybės atkūrimą minėkime linksmai ir turiningai – prie šaškių lentos. Meilę Valstybei kaip ir tolerantiškumą ugdome nuo vaikystės, todėl svarbią šaliai datą vilniečių šeimas kviečiame minėti Vilniaus šaškių turnyre jau kovo 15 d. 15 val.

Nuotaikingą ir smagų renginį visai šeimai kovo 15 d., 15 val. Vilniaus sporto mokykloje „Tauras“, organizuoja ir miesto svečiams dovanoja dvi kultūros asociacijos - „Ars Libera International“ ir „Maccabi Baltic“. Jų organizuojamas jau tradicija tapęs Vilniaus šaškių turnyras šiemet pasitiks dalyvius skambiu šūkiu: „Vilniaus miestas – tautybių daug, šeima viena“.

Jis atskleidžia turnyro idėją ir vertybes. Turnyro tikslas: populiarinti šaškių sportą, ugdyti mąstymą, skatinti moksleivių iniciatyvumą, komandinį pojūtį, toleranciją kitoms tautoms, bendravimo džiaugsmą. Renginys skirtas Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo paminėjimui, o taip pat labai svarbus daugiatautiškumo aspektas, kadangi šaškių turnyre dalyvaus lietuvių, žydų, rusų, lenkų ir baltarusų mokyklų jaunieji atstovai. Turnyro organizatoriai nori pabrėžti, jog Vilnius yra internacionalinis miestas, bet gali didžiuotis tuo, kad jame puikiai sugyvena ir draugauja skirtingos tautos.

Tai išties svarbus įvykis Vilniaus miesto gyvenime, kadangi turnyre dalyvaus net 10 komandų. Akivaizdu, kad šis žaidimas yra labai populiarus, skatina mąstyti ir tobulėti, ne veltui Lietuvoje turime ne vieną pasaulio ir Europos čempioną bei prizininką. Galbūt turnyre pamatysime ir dar daugiau būsimų čempionų?

Turnyro vyriausiasis teisėjas, jau keturiasdešimt šešerius metus populiarinantis šį žaidimą – Grigorijus Leibovičius. Dosnių turnyro mecenatų UAB „Anra investicija“ ir „Andumpark“ LTD dėka visų turnyro dalyvių laukia prizai ir apdovanojimai. Manome, kad šis kasmetinis turnyras stipriai prisideda prie šaškių populiarumo Lietuvoje didinimo, o dabartiniai jo dalyviai garsins Lietuvą tarptautiniu mastu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių